Un consortiu de intreprinderi nipone a anuntat marti un proiect privind construirea celei mai mari centrale solare din Japonia

Un consortiu de intreprinderi nipone a anuntat marti un proiect privind construirea celei mai mari centrale solare din Japonia

Un consortiu de intreprinderi nipone a anuntat marti un proiect privind construirea celei mai mari centrale solare din Japonia, confruntata cu o insuficienta de electricitate din cauza opririi aproape a tuturor reactoarelor sale nucleare, relateaza AFP.

Grupul Kyocera va furniza panouri fotovoltaice pentru instalatia de 70 de megawati care va fi construita incepand din luna iulie in prefectura Kagoshima (sud-vest), cu ajutorul firmei de industrie grea IHI si a Bancii Mizuho.

Suprafata sa (1,27 milioane de metri patrati) va echivala cu cea a unui numar de 27 de terenuri de baseball, costurile constructiei fiind estimate la 25 miliarde de yeni (235 milioane de euro).

Va fi construita, de asemenea, o intreprindere de catre aceleasi firme pentru exploatarea centralei, a carei productie va fi revanduta companiei regionale de electricitate Kyushu Electric Power si care ar urma sa permita alimentarea a circa 22.000 de gospodarii.

Japonia duce lipsa in prezent de electricitate din cauza opririi bruste a circa cincisprezece reactoare nucleare, ca urmare a unui seism si a valurilor tsunami survenite pe 11 martie 2011 si din cauza faptului ca n-au fost repornite alte unitati intrate de atunci in lucrari de mentenanta sau care fusesera oprite anterior din diferite motive.

Dintr-un parc de 54 de reactoare atomice, doar unul mai este activ. Inainte de accidentul de la Fukushima, procentul de energie nucleara din productie proprie de electricitate era intre 25 % si 30 % din total.

Lipsa a fost suplinita pana in prezent facandu-se economii de catre intreprinderi si persoane fizice, precum si prin utilizarea sporita a centralelor termice, dar dependenta tarii de aprovizionarea din exterior crescut, la fel si factura sa energetica.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente