Un consortiu de intreprinderi nipone a anuntat marti un proiect privind construirea celei mai mari centrale solare din Japonia

0
389
Finan?are norvegian? pentru 34 proiecte din industria
Finanţare norvegiană pentru 34 proiecte din industria "verde"
Un consortiu de intreprinderi nipone a anuntat marti un proiect privind construirea celei mai mari centrale solare din Japonia

Un consortiu de intreprinderi nipone a anuntat marti un proiect privind construirea celei mai mari centrale solare din Japonia, confruntata cu o insuficienta de electricitate din cauza opririi aproape a tuturor reactoarelor sale nucleare, relateaza AFP.

Grupul Kyocera va furniza panouri fotovoltaice pentru instalatia de 70 de megawati care va fi construita incepand din luna iulie in prefectura Kagoshima (sud-vest), cu ajutorul firmei de industrie grea IHI si a Bancii Mizuho.

Suprafata sa (1,27 milioane de metri patrati) va echivala cu cea a unui numar de 27 de terenuri de baseball, costurile constructiei fiind estimate la 25 miliarde de yeni (235 milioane de euro).

Va fi construita, de asemenea, o intreprindere de catre aceleasi firme pentru exploatarea centralei, a carei productie va fi revanduta companiei regionale de electricitate Kyushu Electric Power si care ar urma sa permita alimentarea a circa 22.000 de gospodarii.

Japonia duce lipsa in prezent de electricitate din cauza opririi bruste a circa cincisprezece reactoare nucleare, ca urmare a unui seism si a valurilor tsunami survenite pe 11 martie 2011 si din cauza faptului ca n-au fost repornite alte unitati intrate de atunci in lucrari de mentenanta sau care fusesera oprite anterior din diferite motive.

Dintr-un parc de 54 de reactoare atomice, doar unul mai este activ. Inainte de accidentul de la Fukushima, procentul de energie nucleara din productie proprie de electricitate era intre 25 % si 30 % din total.

Lipsa a fost suplinita pana in prezent facandu-se economii de catre intreprinderi si persoane fizice, precum si prin utilizarea sporita a centralelor termice, dar dependenta tarii de aprovizionarea din exterior crescut, la fel si factura sa energetica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.