ONG-urile i-au cerut lui Ungureanu sa opreasca proiectul Rosia Montana. Afla raspunsul premierului

0
353
ONG-urile i-au cerut lui Ungureanu să oprească proiectul Roşia Montană. Află răspunsul premierului
ONG-urile i-au cerut lui Ungureanu sa opreasca proiectul Rosia Montana. Afla raspunsul premierului

Reprezentantii organizatiilor neguvernamentale, invitati la Guvern, au cerut premierului Mihai Razvan Ungureanu sa opreasca proiectul Rosia Montana, sustinand ca are impact atat asupra mediului, cat si a patrimoniului, fara sa primeasca un raspuns din partea sefului Executivului, relateaza Mediafax.

„In privinta Rosia Montanta, am cerut sa opreasca acest proiect, care are impact atat asupra mediului, cat si a patrimoniului. Este un exemplu de incalcare a principiilor transparentei”, a declarat Mircea Toma, presedintele Active Watch-Agentia de Monitorizare a Presei, la sfarsitul intalnirii cu premierul.

El a aratat ca s-a discutat si despre strategia anticoruptie, reprezentantii ONG afirmand ca au simtit „rezistenta” in ceea ce priveste reforma legislatiei si modul de functionare a televiziunii si radioului public.

„Noi am insistat ca este nevoie de un sprijin pentru a modifica legea actuala si pentru a modifica nivelul taxelor acum, la fel si pentru CNA”, a spus Toma.

Reprezentantii ONG au mai cerut imbuntatirea rapida a Legii privind accesul la informatii publice, spunand ca prin hotarare de guvern poate fi stabilit ca administratia nu poate cere un pret mai mare decat cel al unei copii xerox pentru accesul al informatii, precum si deblocarea Codului Administrativ si a Codului de Procedura Administrativa.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a invitat pentru marti, la sediul Guvernului, pe mai multi reprezentanti ai unor confederatii sindicale si organizatii neguvernamentale, cu propunerea de „revitalizare” a dialogului dintre Guvern si societatea civila si stabilirea unui program de colaborare.

Intalnirea cu sindicatele este programata pentru ora 15.30.

La inceputul lunii aprilie, premierul Ungureanu a declarat ca a cerut ministrilor Economiei, Mediului si Culturii sa ii explice motivele pentru care proiectul Rosia Montana inregistreaza intarzieri „enorme”, inca din 1997, aratand ca astfel de intarzieri fac rau tarii si „celor cu interes economic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.