Gata cu becurile cu incandescenta. Peste tot!

0
380
Gata cu becurile cu incandescenta. Peste tot!
Gata cu becurile cu incandescenta. Peste tot!

In UE, becurile incandescente de 75 W au fost interzise din 1 septembrie, la un an dupa cele de 100 W. Acum, ONU vrea sa le „stinga” in toata lumea. Vezi cata energie s-ar economisi!

ONU cere ca becurile clasice cu incandescenta sa fie interzise in intreaga lume pentru ca nu sunt eficiente din punct de vedere energetic.

Organizatia Natiunilor Unite a pregatit un raport pe aceasta tema si l-a prezentat la conferinta pe tema schimbarilor climatice.

In acesta se arata ca daca fiecare tara ar inlocui becurile incandescente cu unele eficiente energetic, cererea globala de energie electrica s-ar reduce cu peste 2%, iar scaderea este echivalenta cu o reducere de 800 milioane de tone de dioxid de carbon eliberat in atmosfera, informeaza The Guardian.

Documentul da ca exemplu Uniunea Europeana, unde becurile incandescente de 75 si 100 de wati sunt deja interzise.

Astfel, spre exemplu, Indonezia ar putea economisi un miliard de dolari pe an si ar reduce 8 milioane de tone de dioxid de carbon, echivalentul renuntarii la a mai conduce 2 milioane de masini, mai arata raportul.

Brazilia ar putea sa economiseasca cu ajutorul becurilor incandescente 2 miliarde de dolari pe an, Mexicul 900 de milioane de dolari, Ucraina 210 de milioane de dolari pe an si Africa de Sud 280 de milioane de dolari pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.