Global Wind Power cumpara de la Emanuel Muntmark un proiect eolian

0
409
Global Wind Power cumpara de la Emanuel Muntmark un proiect eolian
Global Wind Power cumpara de la Emanuel Muntmark un proiect eolian

Compania daneza Global Wind Power, specializata in dezvoltarea si administrarea de parcuri eoliene, a cumparat la sfarsitul lunii octombrie un proiect eolian in Dobrogea, de la omul de afaceri suedez de origine romana Emanuel Muntmark.

„Proiectul cumparat de Global Wind Power este de aproximativ 50 MW”, au declarat surse apropiate tranzactiei, citate de Mediafax.

Oficialii Global Wind Power nu au comentat informatia.

Emanuel Muntmark este unul dintre cei mai activi dezvoltatori de parcuri eoliene din Romania. Prin intermediul mai multor firme, Muntmark dezvolta proiecte eoliene pe care ulterior le vinde companiilor interesae sa construiasca turbinele eoliene.

Pentru un proiect de dimensiuni similare, Muntmark a incasat in acest an de la compania petroliera OMV Petrom (SNP) intre 7 si 9 milioane de euro.

Muntmark a mai vandut in 2010 un proiect eolian, de 25 MW, distribuitorului de gaz petrolier lichefiat ButanGas Romania.

Cea mai mare tranzactie in care a fost implicat Muntmark, in parteneriat cu fondul polonez de investitii Continental Wind Partners, a fost incheiata cu grupul ceh CEZ, care a cumparat in 2008 parcuri eoliene de 600 MW in Dobrogea, pentru suma de 300,5 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.