Gata cu „Fitele” din Herastrau

Demolarea constructiilor ilegale din Parcul Herastrau a continuat si ieri, fiind rindul Restaurantului „La Fitze”. Contractul de inchiriere era expirat inca din 2003, iar firma care administra localul a fost somata inca din 2006.

Primarul general, Sorin Oprescu, a cerut ca toate betoanele si constructiile ilegale din Parcul Herastrau sa fie demolate. Ieri, utilajele Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement au ajuns la restaurantul de fite, cu acelasi nume de pe malul Lacului Herastrau, care apartine SC Fizico SRL, administrata de Dorel Cretu.

Dispozitia semnata de primarul Oprescu vizeaza desfiintarea teraselor dalate si a aleilor, a barului amplasat pe terasa, a constructiilor in suprafata de aproximativ 200 mp ce aveau ca destinatie alimentatia publica, a parcarii betonate si a pontonului din lemn, toate ridicate fara nici un fel de autorizatie pe o suprafata totala de 1.000 mp. Societatea Fizico SRL a fost somata in urma cu doi ani sa evacueze spatiul ocupat in Parcul Herastrau. Contractul de inchiriere a expirat la sfirsitul anului 2003. Ulterior, administratorul societatii a fost somat sa desfiinteze constructiile ilegale.

La data incheierii contractului, SC Fizico SRL a primit drept de folosinta si administrare pentru o suprafata totala de 2.480 mp, din care 1.700 mp spatiu verde. La ora actuala, spatiul verde este total inexistent.

In acelasi timp continua demolarea amplasamentelor ridicate fara avize pe domeniul public de Societatea Comerciala Orhideea Com Tur SRL, al carei administrator este Florea Pelmus.

Societatea a construit cu caracter provizoriu, fara autorizatie, pe o suprafata totala de 1.900 mp: un imobil de 900 mp, din care 500 mp au destinatie de alimentatie publica (orientare spre lac), 400 mp – magazin electrice, un teren de fotbal de circa 400 mp si alte terase si alei betonate in suprafata de 600 mp.

FARA AVIZE. De fapt, situatia este identica la mai toate societatile care detin spatii comerciale in parc. Mai toti patronii au apucat prin anii „90 sa incheie contracte cu administratia locala pe o suprafata mica de teren sau pe una mai mare, dar cu angajamentul de a respecta spatiul verde. Numai ca in teren situatia a ajuns sa fie alta. Toti si-au extins bodegile fara a avea la baza vreun act care sa le permita acest lucru.

In urma dezvaluirilor facute de Jurnalul National pe acest subiect, acum un an, primarul de atunci, Adriean Videanu, a semnat mai multe dispozitii de desfiintare a teraselor de pe malul Lacului Herastrau, insa acestea n-au fost puse si in practica de seful Lacurilor si al Parcurilor din Capitala, Virgil Cirstea. Astfel ca dispozitii erau, vointa, nu.

De remarcat este faptul ca actiunea este coordonata de inspectorii Serviciului Desfiintari Constructii Ilegale din cadrul Primariei Capitalei, doar utilajele folosite fiind de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement. Virgil Cirstea, cel care stie pina si numarul pasarilor din parc, nu a fost prezent la eveniment. De altfel, primarul general asteapta demisia lui.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *