Gaze de sist langa statiunea Covasna?

0
539
Mark Gitenstein, fost ambasador SUA, despre gazele de ?ist: „ Cei de la Chevron erau nemul?umi?i. A?a c? am intervenit”
Fracturarea hidraulică și impactul asupra încălzirii globale
Gaze de sist langa statiunea Covasna?
Gaze de sist langa statiunea Covasna?

25 decembrie, Comandau, jud. Covasna. Padurea a fost defrisata pentru a face loc unor sonde. Forfota mare zilele astea in padurea Manisca Mare de langa orasul-statiune Covasna, in judetul Covasna. O parcela de padure a fost defrisata iar in zona au fost aduse mai multe utilaje agabaritice.

Nimeni nu stie foarte clar ce se petrece langa statiunea Covasna. Informatii despre acest proiect apar pe pagina de internet a Agentiei pentru Protectia Mediului Covasna:

”PROIECT DECIZIE ETAPĂ DE INCADRARE

Ca urmare a solicitarii depuse de S.C.AMROMCO ENERGY S.R.L.,cu sediul in municipiul Ploiesti, B-dul Republicii, nr. 152 K, judetul Prahova,inregistrata la Agentia pentru Protectia Mediului Covasna cu nr. 4839/05.08.2013 (nr. registratura electronica 145/02.08.2013), in baza Hotararii Guvernului nr. 445/2009privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2007privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei sifaunei salbatice, cu modificarile sicompletarile ulterioare,

Agentia pentru Protectia Mediului Covasna decide, ca urmare a consultarilor desfasurate incadrul sedintei Comisiei de AnalizaTehnica din data de 03.10.2013, ca proiectul proiectul “Forajul sondei de explorare Gresu 4000”propus a fi amplasat in orasul Covasna, extravilan, Padurea Manisca Mare (tarla 236, parcela nr. 2422), judetul Covasna, nu se supune evaluarii impactului asupra mediului sinu se supune evaluarii adecvate”. (detalii aici)

Informatiile publicate fac referire la hidrocarburi insa si in cazul zonei Mosna tot la hidrocarburi s-a facut referire la inceput pentru ca mai apoi sa se vorbeasca de gaze de sist. Solicit public autoritatilor din Covasna sa iasa public si sa lamureasca situatia. Ce anume se intampla in padurile din Covasna?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.