General Electric va livra 38 de turbine eoliene pentru patru parcuri eoliene aflate in constructie in nordul Poloniei

Romania este printre cele mai putin dependente state din Uniunea Europeana de importurile de energie
General Electric va livra 38 de turbine eoliene pentru patru parcuri eoliene aflate in constructie in nordul Poloniei

GE va livra 38 de turbine eoliene pentru patru ferme de vant aflate in constructie in nordul Poloniei, conform unui comunicat de presa transmis redactiei. Aceste proiecte, denumite Centrul de energie eoliana Darlowo II, marcheaza prima utilizare in Polonia a turbinelor eoliene de 2,5 megawati de la GE prevazute cu rotoare de 103 metri.
Invenergy Wind LLC si compania dezvoltatoare poloneza Enerco, colaboreaza in vederea dezvoltarii unui numar de noua proiecte de generare a energiei eoliene in regiunea Darlowo si in imprejurimi, langa Marea Baltica.
Odata cu proiectul Darlowo II, format din unitatile Boryszewo, Krupy, Stary Jarosław si Nowy Jarosław, capacitatea de energie eoliana totala instalata din zona Darłowo va creste la 175 megawati.
Darlowo III va consta in doua proiecte suplimentare-Gorzyca si Pekanino-care sunt in prezent in curs de contractare. Aceste locatii vor imbunatatii randamentul cumulat al celor noua proiecte Darlowo, care va ajunge astfel la 250 megawati.
„Centrul de energie eoliana Darlowo este o ilustrare extraordinara a modului in care Polonia valorifica beneficiile economice si ecologice ale resurselor sale eoliene,” a declarat Michael Polsky, presedinte si director executiv al Invenergy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *