Generalizarea gazului metan a adus beneficii taranilor

0
307

Dragi prieteni, bun gasit la rubrica „In lumea stiintelor”. In editia anterioara v-am prezentat generalizarea biogazului la Enshi, provincia Hubei.

Vom continua si astazi sa vorbim pe aceeasi tema.

Din 2000 autoritatile din districtul autonom Enshi al etniilor tujia si miao din provincia Hubei, aflata in centrul Chinei, au depus eforturi pentru generalizarea folosirii biogazului in vederea construirii satelor ecologice, protejarii mediului inconjurator si imbunatatirii vietii locuitorilor din zona.

Zou Anping, responsabil din satul Jiugenshu, a afirmat ca dupa construirea bazinelor pentru biogaz satul a devenit curat si padurile sunt protejate. „Satul nostru are actualmente 980 de bazine de gaz metan. Un bazin poate economisi 0,3ha de padure. In total se pot economisi circa 330 ha de padure.”

Prin generalizarea tehnicii de producere a gazului metan a fost evitata anual taierea a peste 100.000 ha de paduri la Enshi. Rata acoperirii cu paduri a crescut in district la 67% si s-a imbunatatit mediul inconjurator. Randamentul economic direct datorat gazului metan in zona a depasit 150 milioane de yuani. De asemenea, resturile productiei de biogaz sunt ingrasaminte organice foarte bune care pot ajuta la prevenirea atacurilor insectelor si bolilor plantelor si la ridicarea calitatii culturilor. Ca rezultat a folosirii pe scara larga a acestor ingrasaminte in district, aici exista multe culturi ecologice de legume si fructe. Perele produse in satul Huangping au obtinut deja accesul pe piata UE si au inceput sa fie exportate in Austria. Li Jinpin, directorul general al companiei de fructe Huangjinli, a spus ca face investitii la Enshi datorita faptului ca se foloseste aici biogazul, ingrasamintele sunt bune si nepoluante, iar calitatea fructelor este ridicata.”Poluarea de aici este redusa. Rata acoperirii cu paduri este ridicata. De aceea am plantat la Enshi peste 1300 ha cu peri. In proiectul nostru se implica peste 18.000 de gospodarii taranesti.”

Tan Shuanghe, seful Directiei Energiilor Ecologice de la Enshi, i-a spus corespondentului nostru ca aici se va accelera generalizarea biogazului pentru a impulsiona dezvoltarea sectoarelor cu specific local. Conform planului, toate produsele agricole din district lor vor raspunde pana in 2014 cerintelor pentru alimentele ecologice.

Dragi prieteni, aici se incheie rubrica de astazi „In lumea stiintelor”. Yang Ying va saluta de la microfon si va multumeste pentru atentie. Ne intalnim saptamana viitoare la aceeasi rubrica.

Sursa: Cri Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.