Geoparcul „Tinutul Buzaului”, promovat cu fonduri europene

0
365

Consiliul judetean Buzau a aprobat un parteneriat public-privat cu Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural, filiala Buzau, pentru promovarea proiectului ‘Geoparcul Tinutul Buzaului’ cu fonduri europene.

Valoarea totala a proiectului este de 951.000 de lei, cu o cofinantare de 2% din bugetul CJ Buzau si va fi realizat prin Programului Operational Regional, Axa prioritara 5 ‘Dezvoltarea durabila si promovarea turismului’, Domeniul major de interventie 5.3.

‘Proiectul vizeaza atat imbunatatirea infrastructurii in cele 18 localitati din zona montana a judetului Buzau incluse in geoparcul Tinutul Buzaului, cat si promovarea potentialului turistic, cu crearea de trasee tematice, cum ar fi Drumul sarii’, a declarat managerul asistent Gabriela Dragulescu.

In zona se afla cel putin trei obiective turistice unice in Europa, Vulcanii noroiosi, Mina de petrol de la Monteoru, precum si bisericile in piatra de la Nucu-Alunis, supranumite Athosul romanesc, care sunt prea putin cunoscute publicului larg si urmeaza sa fie promovate la nivel european. De notat ca Geoparcul tinutul Buzaului a fost creat in 2007 si cuprinde 18 localitati din Muntii Buzaului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.