Germania da unda verde pentru cultivarea canabisului in scop medicinal

Germania da unda verde pentru cultivarea canabisului in scop medicinal
Germania da unda verde pentru cultivarea canabisului in scop medicinal

Justitia germana a autorizat marti pentru prima data mai multi pacienti sa cultive canabis in scop terapeutic, in conditiile in care solicitarile au fost examinate de la caz la caz, relateaza agentia France Presse.

Cinci pacienti care sufera de dureri cronice au depus un recurs impotriva refuzului, venit din partea Institutului federal pentru medicamente (BfArM), de a le permite sa cultive canabis pentru uz personal, pentru a se trata. Niciunul nu avea mijloacele necesare pentru a achizitiona acest drog usor, neavut in vedere de asigurarile lor medicale.

Examinand fiecare dosar, magistratii tribunalului administrativ din Koln (vest) le-au dat dreptate marti la trei pacienti si au respins cererile celorlalti doi. In ceea ce priveste cele doua respingeri, in primul caz magistratii au apreciat ca reclamantul nu putea garanta ca nicio persoana terta nu va avea acces la plantele cultivate, iar in cea de-a doua speta au considerat ca pacientul nu epuizase toate alternativele terapeutice posibile.

BfArM si pacientii ale caror cereri au fost respinse au o luna la dispozitie pentru a contesta decizia in fata Curtii administrative din Munster (vest), intr-o tara in care folosirea canabisului fara reteta medicala ramane interzisa. Instanta suprema de recurs, in regim de casatie, este Tribunalul administrativ federal.

Potrivit AFP, legislatia a evoluat in numeroase tari occidentale in sensul permiterii folosirii terapeutice a marihuanei, care ii ajuta mai ales pe pacientii care sufera de cancer, glaucom, SIDA, hepatita C sau boala Parkinson.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente