Ghid de finantare pentru sisteme de incalzire cu energie regenerabila

1
361

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 731 din data de 3 noiembrie  2010 a fost publicat Ordinul Ministerului Mediului si Padurilor nr. 1741/2010pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire – beneficiari unitati administrativ-teritoriale, institutii publice si unitati de cult.

Ghidul de finantare furnizeaza informatii privind completarea cererilor de inscriere in Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, incluzand si inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire – beneficiari unitati administrativ-teritoriale, institutii publice si unitati de cult,  a cererilor de finantare pentru proiecte, precum si desfasurarea programului de finantare.

Programul finantat de la Fondul pentru mediu isi propune sa contribuie la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera, precum si stimularea utilizarii sistemelor care folosesc in acest sens sursele de energie regenerabila, nepoluante.

Ghidul de finantare precizeaza toate criteriile de eligibilitate ce trebuie sa fie indeplinite de catre solicitantul finantarii, cat si cele privind proiectul si cheltuielile, bugetul prevazut si desfasurarea programului de finantare.

Alocarea din Fondul pentru mediu a sumei necesare finantarii Programului se face anual, in limita fondurilor stabilite cu aceasta destinatie prin bugetul anual de venituri si cheltuieli al Autoritatii, aprobat prin hotarare a Guvernului.

Unitatile administrativ-teritoriale, institutiile publice si unitatile de cult pot solicita finantare pentru mai multe locatii in cadrul aceleiasi cereri de finantare.

Finantarea nerambursabila, asigurata de Autoritate, se acorda in cuantum de pana la 90% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Cuantumul finantarii pentru institutiile publice nu poate depasi valoarea de 2.000.000 lei.
Cuantumul finantarii pentru unitatile de cult nu poate depasi valoarea de 500.000 lei.
Cuantumul finantarii in cazul unitatilor administrativ-teritoriale este stabilit in raport cu numarul de locuitori, fiind cuprins intre 500.000 lei si 4.000.000 lei.

Cuantumul finantarii reprezinta insumarea valorilor tuturor obiectivelor pentru care se solicita finantare de catre un solicitant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.