Ginsengul american reduce oboseala cauzata de cancer

0
547
Sănătatea ta: 6 suplimente alimentare naturale care îţi dau mai multă energie
Ginsengul american reduce oboseala cauzata de cancer

Oamenii de stiinta au descoperit ca ginsengul american, administrat in cantitati mari timp de doua luni, a contribuit la reducerea oboselii pacientilor suferind de cancer, mult mai eficient decat administrarea unui placebo.
Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Mayo Clinic Cancer Centre din Statele Unite pe un esantion de 340 de pacienti care au incheiat un tratament complet contra cancerului sau erau in curs de a-l urma, intr-una dintre cele 40 de clinici ale acestei retele de centre medicale.

Potrivit medicilor americani, 60% dintre acesti pacienti sufereau de cancer mamar.

In fiecare zi, voluntarii au primit un placebo sau 2.000 de miligrame de ginseng, administrat in capsule ce contineau un extract pur de radacini de ginseng american.

„Ginsengul de pe rafturile farmaciilor este uneori procesat si contine etanol, care are uneori proprietati asemanatoare estrogenului, iar acestea pot fi daunatoare pentru pacientii suferind de cancer mamar”, a explicat medicul Debra Barton, coordonatoarea studiului.

Dupa patru saptamani de la administrare, ginsengul pur a oferit o usoara ameliorare in ceea ce priveste simptomele cauzate de oboseala.

Dupa opt saptamani, insa, extractul pur de ginseng american le-a oferit voluntarilor o ameliorare considerabila in privinta starii de oboseala, in comparatie cu grupul de pacienti care au primit un placebo.

„Dupa opt saptamani, am constatat o imbunatatire, in sensul scaderii starii de oboseala, de 20 de puncte la o scara standard a oboselii de 100 de puncte, la pacientii care sufera de cancer”, a explicat Debra Barton.

Potrivit autorilor studiului, ginsengul american nu a cauzat efecte secundare.

Ginsengul este o planta folosita de multe secole in medicina traditionala chineza pe post de amplificator natural de energie. Pana la acest studiu, el nu a fost testat in studii de amploare care vizeaza starea de oboseala cronica care afecteaza 90% din totalul pacientilor suferind de cancer.

Oboseala resimtita de pacientii cancerosi este cauzata de o crestere a concentratiei de citocine inflamatorii produse de sistemul imunitar si de fluctuatiile concentratiei hormonului stresului, cortizolul.

Ingredientele active din ginseng, denumite ginsenoside, au redus in testele realizate pe animale concentratiile de citocine asociate inflamatiilor si contribuie la regularizarea concentratiei de cortizol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.