Compania Google a stabilit un grup de cercetare menit sa descopere energie regenerabila mai ieftina, axandu-se pe energie eoliana, solara si forme alternative, informeaza Bloomberg.

Proprietarul celui mai folosit motor de cautare pe Internet angajeaza ingineri si experti in energie pentru a conduce cercetarea, care poate atinge costuri de sute de milioane de dolari, a declarat ieri Google, citat de Bloomberg.

Proiectul, intitulat “Energie Regenerabila, mai ieftina decat carbunele”, este continuarea unor initiative din cursul acestui an pentru realizarea unor masini hibride si electrice si pentru eficientizarea centrelor de date, care consuma majoritatea energiei necesare companiei.

“Vrem sa folosim creativitatea si inovatiile in provocarea de a produce electricitate regenerabila la o scara semnificativa global, precum si sa o producem mai ieftin decat energia obtinuta din carbune”, a declarat Larry Page, co-fondatorul Google, in anuntul citat de Bloomberg.

Scopul este de a genera energie regenerabila suficienta pentru alimentarea unui oras de marimea San Francisco, la costuri mai mici fata de cele necesare pentru transformarea carbunelui in electricitate, in decursul “unor ani, nu a unor decade”, a subliniat Page. Carbunele este folosit pentru producerea a mai mult de jumatate din energia din Statele Unite si reprezinta una dintre sursele principale ale emisiilor de carbon.

Google colaboreaza deja cu ESolar, companie specializata in producerea de energie solara, si cu Makani Power, un producator de energie eoliana.

Compania va angaja 20-30 de persoane in decursul acestui an pentru desfasurarea proiectului, a declarat Bill Weihl, seful programelor de mediu ale Google. In iunie, compania si alti cinci parteneri, inclusiv Microsoft, au pus bazele “Climate Savers Computing Initiative” (Initiativa IT pentru Salvarea Mediului), un program menit sa economiseasca energie prin realizarea de PC-uri cu un consum de energie eficient

Sursa: Business Standard

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here