Gradina Botanica, pe lista euro

Reamenajarea Gradinii Botanice din Craiova a fost inclusa pe lista de investitii cu finantare europeana. Chiar daca nu a preluat inca obiectivul, aflat intr-o stare avansata de degradare, de la Universitatea din Craiova, care il administreaza, primaria va lansa in aceasta luna licitatia pentru elaborarea documentatiilor tehnice si a proiectului de reabilitare.
parcul romanescu
Intentia municipalitatii este de a transforma Gradina Botanica in parc. „In mare, este vorba de modernizarea aleilor, de amplasarea mobilierului specific parcurilor, de reamenajarea lacurilor, de intinerirea vegetatiei, de construirea unui gard etc.”, a spus purtatoarea de cuvant a Primariei Craiova, Carmen Licu.
„Amenajarea de parcuri si gradini publice din municipiul Craiova” este proiectul prin care autoritatile locale vor sa obtina 13 milioane de euro prin Programul Operational Regional – Axa 1 – poli de crestere urbana. In cadrul acestui grup de obiective mai sunt incluse lucrari in Parcul „Nicolae Romanescu”, precum si in toate celelalte parcuri si gradini din Craiova, se arata in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana pentru Polul de Crestere Craiova, aflat in prezent pe masa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *