Gradinaritul bio – mica introducere

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.

Prea multi gradinari utilizeaza fertilizatori si pesticide chimice fara sa-si dea seama de consecintele pe care acestea le au asupra sanatatii si asupra mediului inconjurator (poluarea apei, a solului, legumele care au un continut ridicat de nitrati si care contin reziduri de pesticide, distrugerea insectelor…)

Gradinaritul bio este :

– Gradinaritul in armonie cu natura.
– Reciclarea deseurilor animale si vegetale pentru a face un bun compost si pentru a mentine un sol fertil si sanatos.
– Reducerea poluarii prin evitarea utilizarii tuturor produselor chimice si de sinteza : compostul asigura fertilizarea, utilizarea paielor permite controlarea cresterii buruienilor, metodele preventive si cateva produse non toxice au succes in lupta importiva distrugatorilor si bolilor.
– Incurajarea biodiversitatii prin cultivarea unui numar mare de specii si varietati, diversificarea habitatului pentru fauna (garduri vii, ziduri, gramezi de lemne…)

Dar cum ?

Secretul reusitei : un sol viu, bogat in humus si echilibrat, capabil sa hraneasca adecvat plantele. Toata lumea poate sa aiba un pamant bun, chiar pornind de la un sol sarac, doar in cativa ani. E de ajuns sa ingrasi pamantul si sa hranesti fiintele vii de pe el. Pentru a atinte acest scop gradinarul dispune de doua arme de soc : compostul si ingrasamintele verzi.

Sursa: Terrevivante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *