Grasimea animala, ar putea, intr-un viitor apropiat, sa fie folosita ca si combustibil alternativ

Grasimea animala, ar putea, intr-un viitor apropiat, sa fie folosita ca si combustibil alternativ
Grasimea animala, ar putea, intr-un viitor apropiat, sa fie folosita ca si combustibil alternativ

Grasimea de aligator, alaturi de cea a altor animale, ar putea, intr-un viitor apropiat, sa fie folosita ca si combustibil alternativ, se arata intr-un raport prezentat cu ocazia cele de a 247 intalniri anuale a Societatii Americane pentru Chimie.

In cautarea lor pentru o alternativa a combustibililor fosili, Thomas Junk si colegii sai de la Univeristatea din Louisiana au descoperit proprietatile grasimii de aligator. In fapt, aligatorii sunt vanati in numar mare in SUA pentru pielea si carnea lor, insa nimeni nu se gandise la un posibil folos al acesteia. Iar adevarul este ca milioane de kilograme de grasime sunt aruncate in fiecare an, potrivit realitatea.net.

“Conversia grasimii animale in biocombustibil nu este una noua. Ea nu a reprezentat insa o solutie viabila, cel putin pana acum, din cauza deseurilor uriase ce rezulta in urma unui asemenea proces. Metoda noastra inlatura insa astfel de neplaceri”, sustine Thomas Junk.

In mod normal, grasimea animala era amestecata cu anumite chimicale, acestea din urma fiind responsabile de aparitia numarului urias de deseuri. In metoda inventata de Junk si colegii sai, metanolul incalzit la temperaturi mari inlocuieste catalizatorii chimici traditionali. Eliminand acesti catalizatori, se inlatura, inevitabil, si problema deseurilor.

“La fel de important ca disparitia deseurilor este faptul ca intregul proces nu dureaza mai mult de cateva minute. Este un aspect ce trebuie luat in seama intr-o industrie in care trebuie sa producem cat mai mult combustibil, intr-un timp cat mai scurt”, adauga specialistul american

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente