Greenpeace Romania organizeaza turul energiei regenerabile

logo Greenpeace

Greenpeace a dat startul campaniei de promovare a energiei regenerabile. O componenta a acestei campanii o reprezinta organizarea unui tur de promovare a acestui tip de energie, in mai multe localitati: Bucuresti , statiunea Mamaia, Cernavoda, Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara.

Bucuresti, 10 iulie 2009 – Greenpeace a dat startul campaniei de promovare a energiei regenerabile. O componenta a acestei campanii o reprezinta organizarea unui tur de promovare a acestui tip de energie, in mai multe localitati: Bucuresti (parcul Al. I. Cuza, in data de 10 iulie, pana pe 11 iulie, ora 17:00), statiunea Mamaia (pe plaja H2O – 12 iulie), Cernavoda (Parcul Central – 13 iulie), Brasov (Piata Sfatului – 15 iulie), Cluj-Napoca (Parcul Central – 17 si 18 iulie) si Timisoara (Piata Traian – 19 iulie).

Pentru o cat mai buna informare si constientizare la nivelul populatiei, vor fi amplasate niste panouri solare, o turbina eoliana si un instrument de gatit pe baza de energie solara. De asemenea, va fi amplasat un panou cubecuri si prize alimentate de energie solara si eoliana, unde doritorii isi potincarca un telefon mobil sau un laptop.

In luna aprilie a acestui an, Uniunea Europeana a aprobat o noua legislatie in domeniul energiei regenerabile, in vederea incurajarii dezvoltarii acestui tip deenergie in Europa. Conform acestei noi legi, Romania trebuie sa creasca cota de energie regenerabila din domeniul electricitatii, producerii decaldura si din transport, cu 24% pana in anul 2020. Momentan tara noastra are ocota de circa 18%, folosind aproape exclusiv hidroenergie si biomasa.

Tari precumSpania, Germania sau Danemarca au demostrat ca sursele de energie regenerabila pot furniza energie sustenabila. Numai energia eoliana, de exemplu, furnizeazadeja 20% din necesarul de electricitate al Danemarcei si 11% din necesarul Spaniei, reducand dependenta acestor tari de combustibili fosili sau de energia nucleara si generand beneficii pentru consumatori si pentru economie.

Greenpeace a publicat de curand studiul „Energy [R]evolutionScenario”, realizat de catre Centrul German Aerospatial (DLR), incare se arata ca pana in anul 2050 aproximativ 60% din necesarul de energie la nivelulUniunii Europene si 90% din necesarul de electricitate poate fi furnizat de energia regenerabila.

Sursa: Greenpeace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *