Groapa ecologica de la Petrila, gata pe hartie

Proiectul gropii ecologice pentru Valea Jiului este gata, iar termenul-limita pentru construirea ei expira la sfarsitul acestui an. Pana acum, autoritatile de la Petrila, acolo unde va fi amenajata, spun ca au facut toate actele necesare si asteapta doar avizul Mediului, dar firma care o va construi este inca in faza de infiintare. „Ni s-a spus chiar in aceste zile ca societatea de la Bucuresti care va face constructia este in faza de infiintare, in sensul ca acum se asociaza cu alta. Noi am facut toate demersurile si avem toate aprobarile si speram ca, in cel mult doua luni, sa avem si avizul de la Mediu”, a declarat Ilie Paducel, primarul din Petrila.

Toate gropile de gunoi care exista in prezent nu vor mai putea sa functioneze de la 1 ianuarie 2009, iar gunoiul va trebui adunat selectiv incepand de anul viitor.

Cei de la Petrila spun ca au reusit sa predea firmei constructoare din Bucuresti amplasamentul gropii si ca, pana acum, s-au facut forajele necesare pentru stabilirea structurii solului, iar in sedinta de consiliu s-a aprobat proiectul de urbanism zonal.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *