Gropi de gunoi cu miros de parfum

0
337

parfumGropile de gunoi din Bombay vor mirosi, literalmente, a flori. Edilii din Bombay au gasit o rezolvare destul de costisitoare la problema miresmelor  emanate de tonele de deseuri aflate in putrefactie in gropile de gunoi de la periferia orasului indian. Cum reciclarea sau mutarea muntilor de gunoi sunt operatiuni ce necesita bani multi, efort fizic si mai ales vointa, indienii s-au gandit ca cea mai buna solutie o reprezinta „camuflarea”mirosurilor.

In acest sens au fost achizitionati foarte prompt 42.000 de litri de deodorant pe baza de plante, potrivit publicatiei britanice The Times. Deodorantul cu miros dulce, denumit cu originalitate Sanil Supreme, va fi pulverizat zilnic, timp de sase luni, peste cele mai mari doua gropi de gunoi ale Bombay-ului : Deonar si Mulund. Doar prima groapa de gunoi are o suprafata mai mare de 120 de hectare, asa ca este de la sine de inteles ca aceasta este o treaba sisifica. Pe langa asta, nu exista nici o garantie ca va functiona, fiind greu de crezut ca un miros urat poate fi acoperit de un miros dulce.

Ahmad Karim, seful diviziei de management al deseurilor din Bombay, spera ca aceasta abordare „proaspata” a problemei ii va ajuta pe cei aproximativ 400.000 de oameni care traiesc in apropierea gropilor de gunoi (si care s-au unit intr-o asociatie foarte vocala) sa nu mai fie afectati de mirosurile grele. „Mirosul urat la cele doua gropi de gunoi este de nesuportat. Noi ne facem probleme si pentru ca exista posibilitatea izbucnirii unor boli. Am mai dat noi cu niste substante chimice, insa Sanil Supreme va reduce miresmele grele si va tine sub control inmultirea patogenilor” a facut Karim reclama noii solutii. (A.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.