Toner ecologic

0
267

toner ecoFirma Oki impreuna cu Universitatea Niigata din Japonia si-au unit fortele in crearea unui nou toner cu tus ecologic.

Cu acesta pretind ca vor ajuta la combaterea procesului de incalzire globala, deoarece reciclarea cartuselor traditionale de asemenea elibereaza dioxid de carbon in atmosfera.

In schimb, noul tonerde la Oki va fi fabricat cu materiale biodegradabile. Intre multiplele elemente care-l va compune gasim unele precum: proteina de porumb, celuloza si polizaharide precum cele ce se obtin din cochilii de creveti, metode despre care japonezii cunosc foarte multe detalii.

Munca cercetatorilor se va combina cu cea a agentilor care vor tine sub control incarcatura electrostatica. Suna mult mai complicat decat o imprimanta pe baza de boabe de cafea, dar mult mai realista.

Dr. Masato Tanaka de la Universitatea Niigata afirma ca ,, in momentul in care acest toner bazat pe biomasa va fi disponibil pe piata, CO2-ul emis si care ar putea fi reciclat va fi in principiu zero”. Aportul acestei inventii nu se va termina aici pentru ca ,,va reduce semnificativ consumul de energie la reciclarea hartiei”.

Dupa parerea Oki, primul prototip al cartusului va fi disponibil de-a lungul acestui an 2009, in timp ce comercializarea lui se va face incepand cu 2010.

Sursa: www.ecoticias.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.