Gropile de gunoi din patru judete se inchid in 2010, deseurile trebuie transportate in alte locuri

1
275

Gropile de gunoi din judetele Bacau, Satu-Mare, Timis si Vaslui vor fi inchise in acest an, iar deseurile rezultate vor trebui trasportate in depozitele din alte localitati, a spus astazi ministrul Mediului, Laszlo Borbely.groapa de gunoi

„In 2010 trebuie inchise 24 de gropi de gunoi ca urmare, printre altele, patru judete – Bacau, Satu-Mare, Timis si Vaslui – vor trebui sa-si mute gunoiul in alte judete”, a explicat Borbely.

El a adaugat ca, in prezent, in Romania functioneaza zece depozite de deseuri neconforme, iar pana la finalul lui 2017, potrivit angajamentelor luate la aderarea la Uniunea Europeana (UE), Romania va trebui sa inchida 139 de gropi de gunoi neconforme cu normele Uniunii.

Romania trebuia sa inchida 78 de depozite municipale neconforme pana la 16 iulie 2009, din care reusise sa inchida doar 19 pana la termenul limita sistat, anuntase fostul ministrul al mediului, Nicolae Nemirschi. Romania s-a angajat, de asemenea, sa construiasca 59 de depozite municipale conforme, care sa preia, sa sorteze si sa valorifice deseurile din tara.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.