Gunoaiele adunate de voluntarii ecologisti au ajuns pe marginea drumurilor din Arges

Munca aruncata la gunoi. O parte din gunoaiele adunate de voluntari argeseni in cadrul unei ample actiuni de ecologizare de luna trecuta zac si acum in gropi improvizate sau pe marginea drumurilor. In comuna Poienarii de Arges de exemplu, sacii cu gunoi au fost ingropati in pamant din ordinul primarului.

Localnicii care au participat la actiunea de ecologizare sunt de-a dreptul stupefiati. “Vreau sa spun ca fetita mea, in ziua de sambata, le-a adunat din centru, inclusiv de pe la societatile comericale care functioneaza in comuna, pe ploaie, ca sa iasa scandalul care a iesit”, a spun un participant la actiune.

“Da, recunosc, am cerut sa le depoziteze provizoriu, pana cand va veni masina de la salubritate trimisa de Consiliul Judetean sa le duca la groapa de gunoi Mioveni”, a declarat Gheorghe Boroiu, primarul din Poenarii de Arges.

Edilul a fost amendat de Garda de Mediu cu 15.000 de lei pentru depozitarea necontrolata a gunoaielor. “Ilegalitatea consta in faptul ca ceea ce s-a strans in urma actiunii in loc sa ajunga acolo unde era cazul, adica in gropile de gunoi autorizate, au ajuns pe malul raurilor”,a declarat Florin Ghelmeci, Garda de Mediu Arges.

Alta comuna aceeasi poveste. La Musatesti, o parte din gunoaiele adunate de voluntari zac si acum de o parte si de alta a soselei. “A fost o deficienta de organizare a acestei actiuni in sensul ca am fost instiintati tarziu ca trebuie sa mai preluam si sacii care au fost adunati cu gunoaie de alte unitati”,a declarat Mircea Pauna, primarul din Musatesti.

Ziua curateniei s-a transformat asadar in ziua mutarii gunoiului dintr-o parte in alta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente