Gunoierii din sectorul 1 se string in fata primariei

Aproximativ 250 de angajati ai firmei de salubrizare REBU vor picheta, incepind de joi, sediul Primariei Sectorului 1. Ieri, 100 de salariati protestau deja in curtea societatii. Ei sustin ca aproximativ 800 de salariati vor ramine fara slujba din cauza „conflictului politic” dintre primarul de sector si conducerea societatii. Potrivit liderului de sindicat, salariul mediu al unui muncitor de la REBU este de aproximativ 500 de lei, la care se adauga 40% sporuri si plata orelor suplimentare.

Scandalul dintre Primaria Sectorului 1 si firma de salubrizare REBU s-a declansat saptamina trecuta, cind primarul Andrei Chiliman a anuntat ca societatea nu se va mai ocupa de salubritatea sectorului, de pe 18 august, urmind sa se organizeze licitatie pentru desemnarea unui nou operator.

Totodata, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, l-a somat luni pe primarul sectorului 1 sa intre in legalitate cu asigurarea salubrizarii in sector, in termen de 24 de ore, in caz contrar municipalitatea urmind sa ceara sanctiuni contraventionale civile si penale. In replica, primarul Chiliman sustine ca se afla in deplina legalitate. De asemenea, acesta ii invita pe salariatii REBU sa se angajeze la ADP din sectorul 1.

Citeste articolul Gunoierii din sectorul 1 se string in fata primariei integral in Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *