Guvernele din Franta, Marea Britanie si SUA discuta o posibila utilizare coordonata a rezervelor strategice nationale de petrol

0
356
Iranul atenţionează că preţul petrolului ar putea ajunge la peste 250 de dolari
Guvernele din Franta, Marea Britanie si SUA discuta o posibila utilizare coordonata a rezervelor strategice nationale de petrol

Guvernele din Franta, Marea Britanie si SUA discuta o posibila utilizare coordonata a rezervelor strategice nationale de petrol pentru a impinge in jos preturile barilului, au declarat pentru Le Monde surse apropiate Administratiei Prezidentiale franceze, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Guvernele din Franta, Marea Britanie si SUA discuta o posibila utilizare coordonata a rezervelor strategice nationale de petrol pentru a impinge in jos preturile barilului / FOTO: en.rian.ru
Utilizarea rezervelor strategice de petrol „este o chestiune de cateva saptamani, nu de zile”, precizeaza Le Monde.

Reprezentantii presedintiei franceze si ministerului Energiei nu au fost disponibili pentru comentarii.

Surse britanice au declarat recent ca guverul de la Londra este in discutii cu SUA privind utilizarea rezervelor strategice de petrol in urmatoarele luni, pentru a preveni blocarea cresterii economice din cauza preturilor mari ale petrolului.

Pretul petrolului Brent a scazut miercuri pe pietele asiatice cu 74 de centi, la 124,8 dolari pe baril, datorita zvonurilor privind utilizarea rezervelor strategice ale SUA.

FMI a avertizat recent ca preturile ridicate ale petrolului se numara printre principalele riscuri care ameninta stabilitatea economiei mondiale.

Pretul petrolului a intrat pe o panta ascendenta abrupta la inceputul anului trecut, odata cu declansarea revoltelor populare din Africa de Nord si Orientul Mijlociu, si se mentine la niveluri alarmante din cauza tensiunilor internationale privind Iranul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.