Guvernul ar putea introduce taxa pe amprenta de dioxid de carbon

Pentru a creste veniturile la buget, Guvernul a venit cu propuneri de taxare. Executivul pregateste un impozit pe averile mari, taxa pe amprenta de dioxid de carbon si deja celebra taxa pe fast food. Unele sunt deja schitate in documente oficiale, in timp ce altele sunt simple propuneri.taxa mediu

Anul trecut, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban, a venit cu ideea unei taxe pe amprenta de dioxid de carbon, potrivit Gandul. Practic, fiecare, cetatean ar trebui sa plateasca pentru ca circula cu masina sau isi incalzeste locuinta cu pacura, carbune sau gaz natural. Taxa ar urma sa se plateasca la tona de dioxid de carbon rezultat din aceste activitati.

Gandul aminteste si despre impozitul pe reviste porno, brichete, GPS-uri si telefoane mobile. Ideea a apartinut lui Gheorghe Pogea, fostul ministru de Finante, care dorea sa umple astfel vistieria statului. Propunerea a fost cuprinsa intr-un document de lucru cu masuri pe care Ministerul de Finante le-a avut in vedere pentru modificarea Codului Fiscal.

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a vorbit despre posibilitatea introducerii unui impozit pe averile mari, pentru cresterea veniturilor bugetare. Potrivit lui Vladescu, viitorul proiect privind taxarea ar putea include o astfel de propunere. Vladescu nu a precizat insa ce nivel al averii va fi luat in calcul in acest caz.

„Daca se ia decizia sa se puna un astfel de impozit pe averile mai mari, din punctul meu de vedere nu este nicio problema. Sigur ca cei de la Ministerul Finantelor sunt cei ce hotarasc si decizia este o decizie politica a Guvernului”, a precizat Elena Udrea.

Ministrul Sanatatii a venit cu propunerea de a taxa fast food-ul. La acest capitol intra insa si sucurile sau dulciurile. Potrivit lui Cseke Attila, miliardul de euro care ar putea fi incasati in urma acestei taxe, vor fi folositi pe programe de sanatate si pe dezvoltarea infrastructurii din sistemul sanitar.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *