Guvernul pregateste majorarea redeventelor la petrol si gaze

0
404
Cererea de petrol va cre?te în 2015. Riscurile de produc?ie vor r?mâne ridicate
Cererea de petrol va creşte în 2015. Riscurile de producţie vor rămâne ridicate
Guvernul pregateste majorarea redeventelor la petrol si gaze

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat sambata ca este nevoie ca redeventele pentru productia de petrol si gaze sa creasca si sa ajunga la nivelul din Uniunea Europeana, „undeva la 20-30%, cel putin”.
Nita a spus, dupa ce a preluat atributiile de conducere a ministerului de la predecesorul Daniel Chitoiu, ca nu se ocupa personal de acest aspect, dar ca parerea lui este ca redeventele trebuie majorate.

Companiile care produc petrol si gaze naturale platesc in prezent redevente cuprinse 3,5% si 13,5% din productie, in functie de tipul zacamintelor de hidrocarburi. Aceste niveluri ale redeventelor au fost fixate in 2004 si sunt valabile pana in decembrie 2014, fiind stabilite prin contractul de privatizare a companiei Petrom cu grupul austriac OMV.

Guvernul intentioneaza sa aplice, din ianuarie 2013, o taxa pe veniturile extraordinare ale companiilor din sectorul gazelor si electricitatii, iar la mijlocul anului viitor va fi introdus un nou regim de reglementare si taxare in zona companiilor de petrol si gaze naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.