Guvernul resusciteaza proiecte energetice in moarte clinica

Guvernul resusciteaza proiecte energetice in moarte clinica
Guvernul resusciteaza proiecte energetice in moarte clinica

Executivul mizeaza in noul program al Guvernului Victor Ponta 3 pe proiecte energetice gigant de miliarde de euro, dar care stagneaza de ani de zile. La capitolul „Energie”, sunt insirate ca obiective aceleasi investitii, luate copy-paste din toate celelalte programe de guvernare anterioare, unele dintre proiecte fiind anuntate inca de acum 15 ani, dar care nu au inaintat deloc.

Aflam astfel ca autoritatile vor „sa se implice” in conducta de petrol Constanta-Trieste, desi doua din cele patru tari care faceau parte initial din proiect s-au retras inca de acum cativa ani: Italia si Croatia. La fel, in document este mentionata „reluarea parteneriatelor incheiate pentru termocentralele Galati, Braila si Borzesti”, realizarea reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda, hidrocentrala de acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti, terminalului LNG Constanta si AGRI, precum si proiectul eternului cablu submarin Romania-Turcia. Asta desi toate aceste proiecte sunt doar la stadiul de intentii, nefiind realizat nimic concret pana in prezent. De altfel, despre hidrocentrala Tarnita se vorbeste inca din anul 1972!

Potrivit documentului, obiectivul este ca Romania sa devina un pol energetic regional.

„Romania dispune de un mix de resurse energetice care ii pot permite sa devina principalul producator si furnizor regional de energie. (…) In viziunea Guvernului Romaniei, sectorul energetic trebuie sa joace un rol esential in dezvoltarea economica si sociala a Romaniei. In contextul intern si international, marcat de criza economica, sectorul energetic romanesc dispune de mari resurse, de expertiza confirmata de o prestigioasa traditie si de remarcabile oportunitati pentru a fi in avangarda revigorarii economiei romanesti si pentru a contribui la consolidarea pozitiei tarii noastre in randul statelor Uniunii Europene”, se arata in program.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente