Hamburg 2030, un oras fara masini

Hamburg 2030, un oras fara masini
Hamburg 2030, un oras fara masini

Municipalitatea Hamburg are in lucru un plan prin care sa elimine necesitatea folosiri automobilelor in oras in urmatorii 15 – 20 de ani, transformandu-l intr-un oras mai verde, mai sanatos si mai prietenos cu locuitorii sai, informeaza inhabitat.com. “Reteaua Verde” a Hamburgului va ingloba trasee pietonale si pentru biciclete, care vor conecta toate zonele verzi ale orasului: parcuri, locuri de joaca, gradini comunitare si cimitire

Potrivit reprezentantilor orasului, reteaua va acoperi 40% din suprafata celui de-al doilea mare oras al Germaniei si va permite turistilor si locuitorilor sa-l traverseze pe bicicleta sau mergand pe jos.

Obiectivele “Retelei Verzi”

Municipalitatea recunoaste ca este nevoie de o schimbare a comportamentului in fata incalzirii globale. In ultimii 60 de ani temperatura medie din Hamburg a crescut cu 9 grade Celsius, iar nivelul marii s-a ridicat cu 20 de centimetri, si se asteapta ca pana in 2100 cresterea sa fie de inca 30 de centrimetri. Astfel, un oras fara automobile va avea cu siguranta mai putine emisii de CO2, iar spatiile verzi care se vor dezvolta de-a lungul noilor cai de circulatie vor ajuta la atenuarea inundatiilor provocate de ploile abundente.

In plus, o astfel de retea va contribui la starea generala de sanatate a orasului si a locuitorilor sai.

Acesta (reteaua – n.r.) va oferi oamenilor oportunitati pentru excursii, inot, sporturi nautice, picnicuri si posibilitatea de a urmari natura si viata salbatica chiar in oras, fapt care reduce necesitatea de a folosi masina pentru week-end-uri in afara orasului”, a declarat purtatorul de cuvant al primariei Hamburg, Angelika Fritsch.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente