Harta padurilor din Europa. Ce suprafata forestiera are Romania

0
850
Harta pădurilor din Europa. Ce suprafaţă forestieră are România
Harta padurilor din Europa. Ce suprafata forestiera are Romania
Harta padurilor din Europa. Ce suprafata forestiera are Romania

Suprafata fondului forestier din Romania este de aproximativ 6,6 milioane de hectare, acoperind circa 27% din suprafata intregii tari, valori care plaseaza tara noastra pe locul 13 in Europa ca volum de paduri, dar doar pe pozitia 26 ca pondere a domeniului forestier in teritoriul national, potrivit unei analize a Business Construct pe baza datelor de la Euromonitor, Institutul National de Statistica si Ministerul Mediului.

Aproape jumatate din fondul forestier, respectiv 3,2 milioane de hectare, se afla in proprietatea publica a statului, iar diferenta este reprezentata de proprietatea privata a statului si de ceea ce detin proprietarii individuali. Practic, proprietatea publica a statului s-a injumatatit dupa 1990 (la acea vreme statul detinea 6,3 milioane de hectare), ca urmare a procesului de retrocedari care inca nu s-a terminat.

Date ale Eurostat arata ca in intervalul 2000 – 2010 statul roman a inregistrat cea mai importanta pierdere de fond forestier din Europa. In Romania si in alte noua tari sectorul public a iesit pe minus la acest capitol, in timp ce sectorul public din state precum Bulgaria sau Spania a continuat sa castige paduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.