Hectare intregi de padure cuprinse de flacari in zona varfului Toroioaga din Muntii Maramuresului

Hectare intregi de padure cuprinse de flacari in zona varfului Toroioaga din Muntii Maramuresului
Hectare intregi de padure cuprinse de flacari in zona varfului Toroioaga din Muntii Maramuresului

Zeci de pompieri, angajati ai ocoalelor silvice dar si voluntari incearca sa stinga un incendiu izbucnit in zona Varfului Toroioaga, in apropiere de Borsa. Focul se manifesta la o altitudine de circa 1500 de metri, iar din primele estimari ale pompierilor aflati la fata locului, incendiul a cuprins o suprafata de circa 4 hectare.

La localizarea si lichidarea incendiului, care afecteaza litiera si coronamentul arborilor, actioneaza echipaje ale Sectiei de Pompieri Viseu de Sus si Garzii nr.2 de Interventie Borsa, din cadrul aceleiasi subunitati. Operatiunile sunt coordonate la fata locului de catre lt.col. Ionita Sirb, prim adjunct al inspectorului-sef, care s-a deplasat in zona impreuna cu 30 de pompieri. Acestora li s-au alaturat 50 de angajati ai Directiei Silvice Maramures si voluntari din oras, condusi de catre Iacob Andreica, directorul tehnic al Directiei.

Fortele participante beneficiaza si de sprijinul autoritatilor locale. La interventie participa si Ioan Timis, viceprimarul orasului Borsa. Misiunea de limitare si stingere a incendiului se desfasoara cu dificultate din cauza terenului accidentat.

Colonelul Ion Pop, inspector-sef al I.S.U. Maramures a survolat ieri, 7 august, intr-un zbor de recunoastere, zona afectata de flacari, cu un avion usor pus la dispozitie datorita sprijinului conducerii Aeroportului International Baia Mare si a Aeroclubului Romaniei.

Astazi, 8 august, Zamfir Ciceu, vicepresedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, lt.col. Ioan Muresan, seful centrului operational al I.S.U. Maramures si lt. Radu Veres, ofiter specialist in cadrul I.S.U., vor efectua un alt zbor in zona, pentru a veni in sprijinul fortelor care actioneaza la sol.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente