Holdingul Carmeuse va produce biomasa pe 600 hectare de teren din Bata

0
521
Holdingul Carmeuse va produce biomasă pe 600 hectare de teren din Bata
Holdingul Carmeuse va produce biomasa pe 600 hectare de teren din Bata
Holdingul Carmeuse va produce biomasa pe 600 hectare de teren din Bata

Relatam anul trecut ca reprezentantii administratiei din Bata au avut o intalnire cu reprezentantii firmei Car­meuse Holding – firma straina cu o mare investitie in Deva, unde are cele mai mari cuptoare de var din zona – pentru o investitie in Bata si care va deschide punct fiscal in comuna.

Daca anul trecut investitia se referea doar la infiintarea unei pepiniere de salcii energetice, anul acesta investitorii au precizat ca si-au largit aria plantarilor: vor planta si alte soiuri de arbori energetici si vor produce biomasa, asigurand si cateva zeci de noi locuri de munca. „Firma a demarat lucrarile, avand 600 de hectare de teren cumparat, in general parcele lasate nelucrate de proprietari de ani de zile din diverse motive. Se va cultiva plopi, salcii si salcami energetici din care se va produce biomasa. Aceasta va fi utilizata drept combustibil solid in cuptoarele firmei in viitorul apropiat, in locul gazului metan, utilizat in prezent. La ora actuala reprezentantii firmei sunt la Bata pentru finalizarea formalitatilor cadastrale. Din acest punct de vedere Bata reprezinta pentru ei un mare avantaj, fiind una dintre putinele comune care are cadastrul pe extravilan – toate pla­- nurile parcelare fiind receptionate de OCPI. Investitia, pe langa avantajul ca va deschide punct fiscal in comuna, va genera si cateva noi locuri de munca in zona“ a precizat primarul Ion Micurescu.

Conform prezentarii proprii, Carmeuse este „lider in producerea varului, cu mai mult de 140 de ani de experienta in extractia si prelucrarea calcarului cu continut ri­di­cat de calciu si a pietrei dolo­mitice in var (…). Carmeuse este prezenta in aproximativ 90 de locatii in Europa de Vest (Italia, Belgia, Franta si Olanda), Europa Centrala si de Est (Slovacia, Republica Ceha, Ungaria, Romania si Turcia) si Ame­rica de Nord (Statele Unite si Ca­nada) si Africa (Ghana)“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.