Hotelul „rezistent” la inundatii

0
426
Hotelul "rezistent" la inundatii
Hotelul "rezistent" la inundatii

Firma ruseasca de arhitectura Remistudio a proiectat un concept de hotel care poate suporta inundatii extreme. Inventia a fost realizata in contextul ingrijorarilor legate de schimbarile climatice si de nivelul in crestere al oceanelor lumii, se arata in descrierea proiectului.

Cladirea, botezata „The Ark”, are o structura care ii permite sa pluteasca si sa functioneze autonom la suprafata apei.
Cladirea poate fi construita in zone cu diferite tipuri de clima, dar si in regiuni seismice periculoase. Un sistem portant de arcuri si de cabluri permite redistribuirea greutatii in caz de cutremur. Forma rotunjita permite si integrarea celulelor fotovoltaice, orientate la un unghi optim spre soare, pentru alimentarea cu „energie verde”.

Cupola din partea superioara colecteaza aer cald in acumulatori de caldura, surse care ofera in mod constant energie pentru intregul complex, indiferent de conditiile exterioare de mediu. Caldura preluata din mediul inconjurator – aer, apa sau sol – este de asemenea folosita.

Spatiul inalt si foarte bine luminat din interior este un loc propice pentru cresterea plantelor. Prin acoperisul transparent patrunde destula lumina astfel incat sa fie asigurata si iluminarea naturala a camerelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.