Hranirea pasarilor – un gest mic cu efecte importante

Pasarile - o mana de ajutor intinsa naturii

Multe tipuri de pasari au disparut din peisaj din cauza dezvoltarii urbane, iar asfaltul a luat locul a ceea ce trebuia sa fie habitatul lor. Studiile arata faptul ca pierderea habitatului natural a avut un impact negativ asupra pasarilor.

Ce avantaj are hranitul pasarilor?

Hranind pasarile pe timpul iernii, puteti creste sansele de supravietuire. Cu cat supravietuiesc mai multe pasari in iarna, cu atat mai multe pasari se vor reproduce. Iar daca le hraniti pe timpul primaverii, cand isi fac cuib, “parintii” isi pot aloca mai mult timp pentru apararea cuibului in loc sa caute de mancare. Cu cat puii sunt mai bine hraniti, cu atat rata de supravietuire a lor creste. In final, mai multe pasari care supravietuiesc inseamna o populatie mai mare.

Un alt beneficiu al existentei unei populatii de pasari puternice ar fi faptul ca acestea din urma se hranesc cu insecte. De aici faptul ca vom folosi mai putine substante chimice pentru sol pentru a le elimina. Folosind mai putine substante chimice, impactul asupra balantei mediului inconjurator va fi unul pozitiv. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca solul neintoxicat de substante nocive ne va ajuta sa ducem o viata mai sanatoasa. Dupa cum vedeti, sprijinirea habitatului pasarilor salbatice este foarte importanta pentru natura si pentru noi.

Construirea de cuiburi pentru pasari sau hranindu-le poate fi si antrenant pentru copii, care se vor arata mult mai interesati de natura. De aceea puteti organiza tot felul de activitati, cum ar fi: construirea unui cuib, fotografierea pasarilor si expunerea pozelor pe Internet, ba chiar organizarea unei excursii in vederea observarii diverselor specii de pasari.

Sursa: A home for wild birds

Articolul precedentZiua Mediului
Articolul următorVacanta la tara

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,165FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente