Iasi: Mersul pe bicicleta, promovat fara pista

Aceasta este a doua campanie de promovare derulata prin proiectul Civitas, dupa cea destinata transportului public, pentru care s-au alocat alti 760.000 de lei.mersul pe bicicleta

Iesenii vor primi fluturasi si stegulete in locul unei piste de biciclete practice. Sefii Primariei au anuntat ca la mijlocul lunii viitoare vor organiza o licitatie pentru educarea si promovarea utilizarii bicicletei. Selectia estimata la 618.000 de lei, fara TVA, face parte din proiectul Civitas, de peste 4,7 milioane de euro.

“Licitatia este programata pentru 15 iulie, iar banii sunt alocati de la bugetul local si din fonduri nerambursabile europene. Materialele de promovare trebuie furnizate in opt luni de la data atribuirii contractului”, a anuntat Andrei Trofor, purtatorul de cuvant al Primariei.

Mersul pe bicicleta pe calea undelor

Practic, firma desemnata castigatoare va trebui sa produca 50.000 de fluturasi, sute de mape, bannere stradale si steaguri publicitare, dar si pixuri, tricouri si rucsacuri, destinate promovarii utilizarii bicicletei. Totodata, vor fi organizate si intalniri educative in institutiile de invatamant pentru promovarea mersului pe doua roti, desi in Iasi nu exista in prezent o pista destinata biciclistilor. In martie, firma COM-Beton a castigat licitatia pentru executia unui culoar destinat mersului pe doua roti din Tudor Vladimirescu pana in Copou cu o oferta de 689.759 lei, fara TVA, iar lucrarile ar fi trebuit executate in trei luni. Practic, pana la aceasta data, pista ar fi trebuit sa fie aproape finalizata.

“Este foarte greu sa circuli pentru ca pista este mai inalta decat trotuarul, iar pe ea merg mai mult pietonii, care se feresc de gropile ramase in trotuar”, a spus Mihai Busuioc, un biciclist care circula astazi pe strada in dreptul pistei din pavele. Angajatii firmei COM-Beton au montat pe trotuarul bulevardului Tudor Vladimirescu cateva sute de metri de pavele, dupa care s-au facut nevazuti. “Am sistat lucrarile de comun acord cu executantul pana vom primi un raspuns de la Aalborg privind schimbarea traseului pistei spre Splai Bahlui si nu spre Copou. Asteptam, inca nu am primit niciun raspuns”, a spus Cosmin Coman, director in cadrul Primariei.

Fac reclama transportului public

Prin proiectul Civitas au mai fost licitate servicii de promovare a transportului public din oras. La selectie s-au inscris firmele Rodotex din Iasi si Accent Print din Suceava. Valoarea estimata a contractului a fost de 645.000 de lei, fara TVA. Contractul a fost atribuit pe 1 iunie societatii sucevene, desi valoarea ofertei, 641.693 de lei, fara TVA, a fost cea mai mare.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente