IaSi Recicleaza! Educarea tinerilor ieseni pentru un mediu sanatos

In perioada Septembrie-Decembrie 2010, Asociatia Mai Bine implementeaza proiectul „IaSi Recicleaza! Educarea tinerilor ieseni pentru un mediu sanatos”, initiativa derulata in parteneriat cu Asociatia TERIS si cu sprijinul financiar al Primariei Iasi.

Obiectivul general al proiectului consta in educarea teoretica si practica a populatiei iesene cu privire la importanta protejarii mediului, precum si incurajarea implementarii de activitati concrete in acest sens.

Spre deosebire de editiile anterioare, in care accentul cadea pe dimensiunea educativa si de sensibilizare, proiectul de fata accentueaza si dimensiunea participativa, propunandu-si sa formeze 50 de promotori ai unui stil de viata ecologic, printr-o paleta larga de activitati formale, nonformale si informale.

Proiectul consta in realizarea de activitati precum sesiuni informative si amenajari de spatii verzi in 10 scoli din Iasi, workshop-uri de Cultura Civica Contemporana, videoproiectii de filme de mediu, plimbari cu bicicleta si distribuirea de materiale informative si promotionale (pliante, brosuri, creioane din ziar reciclat, vederi, etc.).

Originalitatea si caracterul inovativ al acestui proiect rezida atat din organizarea in luna decembrie a unui atelier de hartie reciclata, o premiera pe plan local, dar si din realizarea si distribuirea hartii eco a orasului Iasi, care vine ca un prim pas in prezentarea posibilitatilor pentru un stil de viata alternativ, care poate fi mult mai bland fata de oameni, natura si noi insine.

O alta activitate notabila si cu impact pozitiv este organizarea concursului Reciclam pentru un cadou de Craciun, oportunitate pentru tinerii din Iasi de a-si testa creativitatea si abilitatile de lucru manual in vederea obtinerii unui produs realizat personal, respectand principiile ecologice.

Prin acest proiect, Asociatia Mai Bine contureaza un exemplu de buna practica la nivel local, asumandu-si rolul de instrument al societatii civile, contribuind la crearea unei culturi responsabile, proactive, participative, o cultura civica in beneficiul dezvoltarii durabile a orasului Iasi.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0743 763 617  sau la adresa de e-mail [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *