Iata ce cosmetice trebuie sa eviti, fiind toxice!

Iata ce cosmetice trebuie sa eviti, fiind toxice!

„Natural” si „organic” sunt termeni care au rezonanta in descrierea multor produse cosmetice, transformandu-le, chiar, in concepte banale. Trebuie sa te transformi intr-un detectiv care isi apara pielea si sa citesti eticheta cosmeticelor pe care vrei sa le achizitionezi. Iata ce cosmetice trebuie sa eviti, fiind toxice!

Cosmeticele care contin:

1. Talc – Este un ingredient la fel de toxic ca azbestul. Se gaseste, de regula, in fardul de ochi, pudra pentru copii, pudra de fata si in alte produse cosmetice ce au calitati absorbante.

2. Parabeni (parabens) – Au calitati similare cu ale estrogenului si metilului si sunt folositi in compozitia multor produse cosmetice de ingrijire a pielii, pe post de conservant.

3. Propylene glycol – Folosit ca ingredient in deodorante si uleiuri de masaj, este regasit si in solutii pentru masina, precum antigelul. Masina si pielea ta se dau cu aceeasi solutie. Cat de bine suna?

4. Ulei mineral – Este un ulei brut obtinut prin distilarea petrolului pentru a produce benzina. Uleiul mineral este folosit in realizarea lotiunilor pentru copii, cremelor reci si unguentelor.

5. Sodium lauryl sulfate – Unul dintre cele mai periculoase ingrediente folosite in compozitia produselor cosmetice, dar si in solutiile de curatare pentru podele, degresanti pentru motor si solutii de curatare a masinii.

6. Ftalatii (phthalates) – Un grup de substante chimice ce perturba sistemul endocrin si este utilizat in produsele pentru ingrijire personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *