Promotorul cianurilor pentru Rosia Montana, noul consilier al prim-ministrului Mihai Razvan Ungureanu

Promotorul cianurilor pentru Rosia Montana, noul consilier al prim-ministrului Mihai Razvan Ungureanu

Interesele companiei Rosia Montana Gold Corporation sunt reprezentate la cel mai inalt nivel si in Guvernul Romaniei. Din echipa noului premier Mihai Razvan Ungureanu va face parte Corina Vintan, unul dintre oamenii de incredere ai prim-ministrului si un vechi colaborator al acestuia.

Corina Vintan, care va fi consilier personal al lui Mihai Razvan Ungureanu, este insa cea care, prin intermediul firmei sale Links Associates si pentru sume de ordinul milioanelor de dolari, face lobby pentru controversatul proiect Rosia Montana. Una dintre tintele si chiar obsesiile presedintelui Traian Basescu. Un proiect care trebuie deblocat de Mihai Razvan Ungureanu, dupa ce fostul premier Emil Boc nu a avut curajul sa o faca. Iar asta pare a fi si una dintre principalele sarcini ale Corinei Vintan: supravegherea lui Mihai Ungureanu si urgentarea proiectului minier de la Rosia Montana.

De altfel, seful statului i-a transmis cat se poate de clar lui Mihai Ungureanu ca trebuie sa rezolve impasul in care se afla proiectul Rosia Montana. „O prioritate careia i-as spune prioritate zero, la fel de importanta ca trecerea la un program de restabilire a nivelului de trai al populatiei, este legata de crearea de locuri de munca, si crearea de locuri de munca se poate obtine atat prin utilizarea accelerata a banilor europeni, prin crearea de intreprinderi mici si mijlocii si, revin, prin redeschiderea unor exploatari miniere de indiferent ce natura sunt ele, avand in vedere cresterile de pe piata materiilor prime pe plan mondial”, a spus Traian Basescu cu ocazia desemnarii lui Ungureanu in functia de prim-ministru.

 Vintan se ascunde

ZIUAnews a incercat sa stea de vorba cu Corina Vintan. Asistenta acesteia ne-a spus ca lobby-ista de la Rosia Montana Gold Corporation se afla intr-o sedinta, dar ca ne va suna. Am primit un telefon, dar nu de la Vintan, ci tot de la asistenta acesteia. „Doamna Vintan nu face nicio declaratie cu privire la Rosia Montana”, ni s-a transmis. Dupa ce i-am explicat asistentei ca dorim sa discutam de relatia Corinei Vintan cu premierul Ungureanu, cooptarea ei in echipa acestuia, dar si despre modul in care poate influenta soarta proiectului Rosia Montana din postura de colaborator al primului ministru, ni s-a promis ca vom primi raspunsul la aceste intrebari pe mail. Ceea ce evident nu s-a mai intamplat.

 Legaturi stranse cu PDL

Corina Vintan este o mai veche colaboratoare a lui Mihai Razvan Ungureanu, pentru care a lucrat, din postura de purtator de cuvant, in perioada in care acesta era ministru de Externe in Guvernul Tariceanu. Corina Vintan este insa si unul dintre oamenii de incredere ai PDL. O demonstreaza serviciile pe care acestea le-a prestat de-a lungul timpului pentru anumiti democrat-liberali.

Astfel, Vintan a pus umarul ca fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena, si ea o sustinatoare a proiectului Rosia Montana, sa ajunga in Parlamentul European. Mai exact, actuala promotoare a companiei Rosia Montana Gold Corporation a fost consilierul de imagine al Elenei Basescu, in timpul campaniei electrorale a acesteia pentru Parlamentul European. „O cunosc de mult pe Elena Basescu, mi-a cerut ajutor in calitate de amica, nu de consultant. Am convenit sa o ajut fara sa implic compania in campania electorala. Mai am si alti clienti de genul acesta, pentru care lucrez din simpatie. Este o persoana voluntara, foarte incapatanata, care stabileste obiective precise si face eforturi colosale sa le atinga. Este o luptatoare, ceea ce o va face un jucator politic redutabil. Unul dintre motivele care m-au facut sa o ajut este acela ca eu, personal, cred ca imaginea publica a Elenei Basescu este departe de adevar”, afirma Corina Vintan pentru revista Q Magazine. Aceeasi Corina Vintan a facut echipa si cu Elena Udrea. S-a intamplat in cazul brandului turistic al Romaniei, celebra frunza. Corina Vintan a facut parte din Consiliul pentru coordonarea proiectului privind brandul de turism al Romaniei. De asemenea, firma Links Associates a fost implicata in organizarea selectiei privind cea mai reprezentativa figura feminina a Romaniei din Parlamentul European. Titlul a fost castigat nu de amica Corinei Vintan, „luptatoarea” Elena Basescu, ci de Monica Macovei, un alt important lider al PDL. – http://www.promptmedia.ro/, sursa – Ziuanews

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente