Iaurt din lapte proaspat, pacaleala de la Brenac

Iaurtul din lapte proaspat Brenac (2,8% grasime) nu este chiar asa de proaspat cum spune eti-che-ta,Iaurt din lapte proaspat, pacaleala de la Brenac... pentru ca laptele a trecut printr-un pro-ces de industrializare.

Poate laptele a fost proaspat inainte de pasteurizare, insa trecand prin acest proces nu mai corespunde acestei caracteristici, apreciaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, prin adaugarea laptelui praf degresat se modifica valoarea biologica a produsului, scazandu-i-se beneficiile nutritionale pe care le-ar avea un produs realizat doar din lapte si culturi selectionate.

Faptul ca laptele a fost pasteurizat nu reprezinta o problema, pentru ca in felul acesta devine mai sigur pentru consum, insa precizarea de pe eticheta, conform careia iaurtul a fost preparat din lapte proaspat, este neconforma cu realitatea. De altfel, si adaugarea de proteine din lapte contrazi-ce mentiunea facuta de producator pe eticheta.

In aceste conditii, recomandarea specialistului este sa cititi cu foarte mare atentie eticheta produselor alimentare inainte de a le cumpara, pentru a face exact achiziitile de care aveti nevoie. In acest fel, va veti proteja sanatatea dumneavoastra si a familiei si nu veti fi pacaliti de producatori.

Eticheta
Lapte pasteurizat, lapte praf degresat, proteine din lapre, culturi selectionate. Lipide 2,8 g, glucide 5,0 g, proteine 3,6 g, valoare energetica 59,6 kcal (250 kj).

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente