IKEA promoveaza energia verde prin vanzarea de panouri solare

IKEA promoveaza energia verde prin vanzarea de panouri solare
IKEA promoveaza energia verde prin vanzarea de panouri solare

Compania IKEA va pune in vanzare, pentru prima oara, panouri solare in magazinele din Marea Britanie, in incercarea de a se intregra cat mai bine pe piata intens subventionata a energiei verzi.

Panourile solare se vor putea gasi in 17 Panouri solaremagazine din Marea Britanie in urmatoarele 10 luni. Aceasta initiativa vine ca urmare a unui proiect-pilot ce a avut succes in magazinul Lakeside, din estul Londrei, cand a fost vandut aproape in fiecare zi cate un sistem fotovoltaic.

Marea Britanie ofera subventii persoanelor care utilizeaza energia verde, ce transforma puterea soarelui in energie electrica, in vederea reducerii emisiilor de carbon in mediul inconjurator. Astfel, un proprietar de panou solar primeste subventii pentru generarea energiei solare, dar si pentru exportul de energie in exces din retea.

O casa de dimensiuni medii, semidecomandata, cu un acoperis orientat spre sud, primeste prin utilizarea energiei verzi aproximativ 770 de lire pe an, in urma subventiilor si a economiilor facute la facturile de energie, arata un studiu realizat recent de compania suedeza IKEA.

Succesul panourilor solare in Marea Britanie ar putea duce la extinderea proiectului in mai multe tari europene, iar interesul pentru energia solara nu este neglijabil nici in Romania, unde exista deja un sat alimentat complet prin panouri solare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente