Importanti oameni de stiinta trag un semnal de alarma ca dupa incalzirea globala va urma… racirea Terrei

0
362
Încălzirea globală se va resimţi peste doar 10 ani. Efectele vor fi devastatoare
Importanti oameni de stiinta trag un semnal de alarma ca dupa incalzirea globala va urma... racirea Terrei
Importanti oameni de stiinta trag un semnal de alarma ca dupa incalzirea globala va urma… racirea Terrei

Importanti oameni de stiinta trag un semnal de alarma ca dupa incalzirea globala va urma… racirea Terrei. Cat de departe este acel moment? Cercetatorii lasa de inteles ca nu va trece prea mult pana la acea grea incercare pentru omenire.

In timp ce unii oameni de stiinta sunt ingrijorati de ceea ce va aduce incalzirea globala, de faptul ca topirea ghetarilor din Oceanul Inghetat va ridica nivelul oceanului planetar si apa va pune stapanire in urmatorii 30 de ani pe suprafete insemnate de uscat inghitand tari intregi, alti oameni de stiinta atrag atentia ca abia dupa asta va urma greul pentru omenire.

Cercetatori rusi si japonezi si-au exprimat aceasta ingrijorare.

„Consider ca acest moment de tranzitie nu va duce la o incalzire, ci la o racire globala. Se mareste suprafata oceanului planetar. Creste cantitatea de vapori. Deasupra acestor zone se mareste cantitatea norilor. Ei inchid Pamantul in fata Soarelui. Si dupa o perioada scurta de incalzire va veni o perioada de racire”, este opinia Nataliei Riazanova, sefa Laboratorului de Geo-ecologie de la MGIMO, citata de Vocea Rusiei.

Ar putea fi o chestie de decenii, spun oamenii de stiinta. Cu alte cuvinte, generatii actuale ar putea fi puse la aceasta grea incercare.

Astfel de opinii au fost expuse nu doar de cercetatorii rusi, care pana la urma pot fi banuiti de semnale false nascute dintr-un interes economic, ca doar Rusia are gaze de vandut la greu. Dar si cercetatori din Japonia au venit cu aceasta teorie ingrijoratoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.