In acest an, peste 90 de hectare de teren vor fi impadurite sau reimpadurite in Prahova

In acest an, peste 90 de hectare de teren vor fi impadurite sau reimpadurite inPrahova

In campania din aceasta primavara, Directia Silvica Prahova si-a prevazut efectuarea unor lucrari de impaduriri si/sau reimpaduriri pe o suprafata totala de 91,5 hectare. Potrivit reprezentantilor institutiei, lucrarile de impaduriri, incluzand o suprafata totala de 37,5 hectare, vor fi executate pe diverse terenuri intrate legal in fondul forestier administrat de stat, ca urmare a unor compensari, terenuri care nu au fost niciodata ocupate cu vegetatie forestiera. Ne referim la terenuri aflate pe raza comunelor Ciorani, Stefesti, Bertea, Varbilau si Telega.
In ceea ce priveste lucrarile de reimpadurire, acestea vor ocupa o suprafata de 53,5 hectare, ramasa libera in urma taierilor impuse de aplicarea regimului silvic. Asemenea suprafete “golase” sunt amplasate pe raza ocoalelor silvice Sinaia, Azuga, Campina, Valenii de Munte si Doftana. “Pentru impadurirea/reimpadurirea unui hectar de teren sunt necesari aproximativ 6.000 de puieti de diverse specii, materialul saditor provenind, in totalitate, din pepiniera proprie a unitatii noastre – Beizadele”, ne-a declarat Sorin Vintila, purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Prahova.
Asa cum precizam intr-un recent numar al cotidianului nostru, aceasta directie are in administrare, in momentul de fata, 94.433 de hectare de fond forestier.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente