In Arges sunt in derulare proiecte pentru 14 parcuri fotovoltaice

ProCredit Bank va credita investi?iile în proiecte ce contribuie la protejarea mediului
In Arges sunt in derulare proiecte pentru 14 parcuri fotovoltaice
In Arges sunt in derulare proiecte pentru 14 parcuri fotovoltaice

La finele anului 2013 in judetul Arges erau in derulare, in diverse stadii, proiecte pentru 14 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totala de peste 40 MW. Amplasamentele celor 14 parcuri sunt la Cateasca – 3 (dezvoltate de Asist Production Hygro – unul de 2 MW si altul de 3,74 MW; Muntenia Solar Parks – 5,5 MW), Topoloveni (Consiliul Local Topoloveni – 3 MW), Bradu (Conarg Real Estate – 6,08 MW), Bascov (SC Bascov Fotovoltaic Green Energy – 1 MW), Oarja (WDP Development Ro – 0,62 MW), Mozaceni (TFS New Green Energy – 2,2 MW), Micesti – 2 (Delta Photovoltaic Energy-3,45 MW si respectiv 3,78 MW), Golesti (Solek Project Alpha – 1,2 MW), Costesti – 2 (Solek Project Kappa – 2,4 si respectiv 1,6 MW) si Domnesti (Vertical Energy Volt – 5,85 MW). Din pacate, legislatia in vigoare nu favorizeaza inca astfel de investitii si din aceasta cauza cea mai mare parte a acestora bat pasul pe loc in faza de proiect.

Familia Tamaga va dezvolta cel mai intins parc fotovoltaic din Arges

Cunoscut mai mult ca protagonist al evenimentelor cu iz monden, Traian Tamaga, fiul senatorului PSD Constantin Tamaga, este cel care gestioneaza cel mai intins astfel de proiect de acest fel din judet. Cu o investitie de aproximativ 30 de milioane de euro, parcul fotovoltaic de la Mozaceni ar putea avea initial o putere instalata de minimum 2,2 MW si se va intinde pe o suprafata de cel putin 50 de hectare.

5,5 MW la Cateasca

Si in comuna Cateasca firma Muntenia Solar Parks ar urma sa construiasca un parc fotovoltaic de 5,5 MW care se va  intinde pe 11 hectare si pentru care se vor investi cel putin 6 milioane de euro.

Parc fotovoltaic functional de 850 KW la Cotmeana

Petawatt Energia a finalizat si a pus in functiune parcul fotovoltaic situat in comuna Cotmeana, acesta avand o putere de 0,850 MW. In acest proiect compania Petawatt Energia a beneficiat de avantajul de a fi consultant, executant si principal furnizor de echipamente livrand panourile fotovoltaice, invertoarele, cablurile si o buna parte din subsistemele aferente.

Un polonez la Stefanesti

In orasul Stefanesti, parcul fotovoltaic va fi amplasat la Golesti si se va intinde pe o suprafata de aproximativ 33,3 de hectare de teren intravilan, urmand ca numarul panourilor utilizate sa fie de 5500. Proiectul apartine polonezului Zdenek Sobotka de la Solek Project DZETA, cu sediul in Tunari, care a cumparat mai multe terenuri in Stefanesti, inca din anul 2007.

Valentin Visoiu va avea parcul cu cea mai mare putere instalata

Cel mai mare parc fotovoltaic din Arges din punctul de vedere al puterii instalate, 6,08 megawati, va fi dezvoltat la Bradu de catre cunoscutul om de afaceri Valentin Visoiu, prin firma sa Conarg Real Estate. Parcul se va intinde pe 9 hectare si va insuma peste 25.000 de panouri fotovoltaice fixe.

Parc fotovoltaic de peste 5 hectare la Darmanesti

La Darmanesti parcul fotovoltaic se intinde pe o suprafata de 51.943 metri patrati si va avea in componenta un numar de 11.739 panouri care vor fi legate in serie. Investitorul in energie fotovoltaica de la Darmanesti se numeste Jiri Desort, este de origine ceha si este dezvoltatorul altor proiecte de acest gen precum este Deon Park Alpha.

Mic parc de energie verde la Stolnici

Un alt parc fotovoltaic va fi construit la Stolnici si se va intinde pe o suprafata de 3347 metri patrati in intravilanul comunei Stolnici. Investitia este una publica si va reprezenta o resursa energetica locala cu o putere instalata de 100 KW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *