In comuna Deleni vor incepe lucrarile de construire a unui parc eolian cu 11 turbine

0
346
Spania se pregăteşte să reducă subvenţiile pentru energia verde
Parc eolian cu 11 turbine, la Deleni

Investitia in valoare de 55 milioane de euro este realizata de o firma privata, care a semnat un parteneriat cu Primaria comunei Deleni

In perioada urmatoare, in comuna Deleni vor incepe lucrarile de construire a unui parc eolian cu 11 turbine si o capacitate totala de productie de 73,4 GWh. Investitia va fi realizata de o firma privata, ai carei asociati sunt atat cetateni romani, cat si investitori din strainatate. Lucrarile de amenajare a parcului eolian au intrat pe ultima suta de metri, fiind obtinute toate autorizatiile necesare. „Primaria comunei Deleni a eliberat autorizatia de constructie numarul 6 din 9 aprilie, astfel incat investitorul poate sa demareze lucrarile pentru amenajarea parcului eolian. Aceasta investitie, una dintre cele mai mari din judetul Iasi, este realizata de Carousel Energy SRL, in parteneriat cu Primaria comunei Deleni. Am facut o asociere in participatiune. In cadrul acestei investitii, primaria a pus la dispozitie terenul in suprafata de 150 de hectare si va primi anual o cota parte din profit”, a declarat Dumitru Prigoreanu, primarul comunei Deleni.

Pentru obtinerea autorizatiei de constructie, investitorul a platit deja Primariei Deleni suma de 28.000 euro. Conform proiectului, intocmit in baza masuratorilor realizate anterior, parcul eolian are o capacitate de productie suficienta cat sa alimenteze cu energie 12.000 de gospodarii. Firma care va realiza investitia a obtinut deja avizul de racordare la sistemul energetic national. Demersurile de proiectare si obtinere a avizelor au inceput in anul 2009. Conform contractului incheiat cu Primaria Deleni, parcul eolian trebuie sa inceapa sa functioneze cel tarziu la mijlocul anului 2013. De asemenea, investitorul va dezvolta caile de acces in zona in care se va dezvolta parcul eolian, prin urmare drumurile respective vor fi pietruite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.