In patru luni, peste 3250 de telefoane mobile colectate in centrele de reciclare Vodafone

Vodafone Romania a anuntat, miercuri, ca in primele patru luni de la lansarea programului de reciclare a telefoanelor mobile si a accesoriilor desfasurat de companie la nivel national, au fost colectate peste 3.250 de telefoane mobile si peste 163 de kilograme de accesorii in magazinele Vodafone din tara, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Printre orasele cu cel mai mare numar de telefoane mobile reciclate se numara Brasov, Bucuresti, Targu Mures si Craiova.

Potrivit informatiilor companiei, de la lansarea programului, in 28 martie 2007 si pana la sfarsitul lunii iulie, Vodafone Romania a colectat peste 3.250 de telefoane mobile, in punctele special amenajate in cele 83 de magazine proprii din tara. In plus, au fost colectate peste 163 kg de accesorii – baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date.

“Ne bucuram ca o mare parte din dealerii nostri s-au alaturat initiativei Vodafone si deruleaza in prezent programe similare, de colectare a telefoanelor mobile uzate, in reteaua lor de magazine”, a declarat Liliana Solomon, Presedinte & Chief Executive Officer, Vodafone Romania.

Reprezentantii operatorului mobil au precizat ca din numarul total de telefoane colectate in magazinele Vodafone, 67% au fost reconditionate pentru a fi reutilizate in tari in curs de dezvoltare.

Telefoanele care nu au putut fi reparate, in proportie de 33%, au fost dezmembrate, iar materialele componente au fost recuperate si refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, in industria de telecomunicatii sau in alte industrii, printr-un proces de reciclare ce se deruleaza in afara Romaniei.

Telefoanele mobile si accesoriile colectate in magazinele Vodafone Romania sunt trimise periodic catre Fonebak UK, compania cu care Vodafone colaboreaza la nivel international pentru reciclarea dispozitivelor uzate.

Dintre modelele de telefoane mobile colectate pentru reciclare pana in prezent au predominat Nokia 3310, Nokia 5110, Ericsson A1018S, Ericsson A2628S, Motorola D520, Motorola AM3180, Bosh CAM607, Siemens C25, Alcatel Easy DB BE1 si Alcatel OT310BF3.

Cel mai mare numar de telefoane mobile au fost depuse de catre utilizatori in magazinele Vodafone din Brasov, Bucuresti, Targu Mures, Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Ploiesti, Miercurea Ciuc, Constanta si Alba Iulia.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., iar la finele lunii iunie 2007 inregistra peste 8,22 milioane clienti. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 38 de tari.

Citeste articolul In patru luni, peste 3250 de telefoane mobile colectate in centrele de reciclare Vodafone integral in Hotnews

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente