In Reciclatoarele Verzi, din magazinele Cora, s-au colectat 125 de tone de deseuri electrice

0
671
Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Crasna, Bâlteni şi Novaci, judetul Gorj
Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Crasna, Bâlteni şi Novaci, judetul Gorj
In Reciclatoarele Verzi, din magazinele Cora, s-au colectat 125 de tone de deseuri electrice
In Reciclatoarele Verzi, din magazinele Cora, s-au colectat 125 de tone de deseuri electrice

In ultimele 6 luni ale anului trecut, romanii au colectat peste 14.000 de unitati de deseuri electrice si electronice la aparatele inteligente de colectare disponibile in 11 dintre magazinele Cora din tara. Numite Reciclatoarele Verzi, aceste aparate ii recompenseaza pe clienti cu vouchere de discount la cumparaturi. Valoarea medie a voucherelor primite de romani in aceasta perioada este de 10 lei.

Green Group se asteapta ca in urmatoarele 6 luni, romanii sa isi dubleze performantele de colectare, depasind 250 de tone DEEE-uri aduse la Reciclatoarele Verzi. Tinta de colectare si reciclare impusa Romaniei de Comisia Europeana este de 4 kilograme DEEE/cap de locuitor, in prezent colectandu-se doar 1,1 kilograme de DEEE-uri/cap de locuitor.

„In fiecare an, sunt puse pe piata aproximativ 300.000 de tone de echipamente electrice si electronice noi. DEEE-urile contin metale si substante care pot reprezenta un adevarat pericol pentru sanatate in lipsa unei gestionari corecte atunci cand isi incheie ciclul de viata. De exemplu, televizoarele au in componenta cantitati importante de plumb si bariu, iar atunci cand ele sunt aruncate la groapa de gunoi acestea se pot infiltra in panza freatica, devenind bombe ecologice”, a declarat Marius Costache, Directorul General al GreenWEEE International S.A.

Prin sistemul de colectare inteligenta a DEEE-urilor, Green Group doreste sa promoveze transparenta in reciclare, folosirea Reciclatoarelor Verzi fiind o garantie ca deseurile ajung direct la fabrica de reciclare GreenWEEE International din Buzau, acolo unde sunt procesate si transformate in materii prime secundare, ce sunt ulterior prelucrate in alte produse.

Tot la Cora, alaturi de Reciclatorul Verde, este disponibil si sistemul inteligent de preluare a deseurilor de tip PET si cutii de aluminiu, Bancomatul Verde. Primele Bancomate Verzi au fost instalate in hipermarketurile Auchan Titan, Craiova si Pitesti, iar de la inceputul acestui an, alte zece astfel de aparate au fost instalate in hipermarketurile Cora.

Amplasarea Reciclatorului Verde si Bancomatului Verde fac parte din proiectul de Acord Voluntar semnat intre Green Group, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMCR) privind colectarea selectiva la retaileri, pe baza de recompensa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.