In Sectorul 6, au fost colectate selectiv peste 132 de tone de deseuri reciclabile

În Sectorul 6, au fost colectate selectiv peste 132 de tone de de?euri reciclabile
In Sectorul 6, au fost colectate selectiv peste 132 de tone de deseuri reciclabile
In Sectorul 6, au fost colectate selectiv peste 132 de tone de deseuri reciclabile

In aceasta perioada, Sectorul 6 participa, pentru a doua oara, la competitia Orasul Reciclarii, eveniment care se deruleaza in intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2014.

Initiativa, care apartine Eco-Rom Ambalaje, se desfasoara sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, iar primariile inscrise se lupta pe mai multe fronturi: cel al calitatii serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje, al celor mai bune mijloace de constientizare si mobilizare a populatiei pentru a separa deseurile si, in final, al celor mai mari cantitati de deseuri de ambalaje colectate.
La finalul celor sase luni, castigatorul va obtine titlul de „Orasul Reciclarii” si marele premiu: o zona eco wi-fi – un spatiu inedit de relaxare cu acces liber la Internet, in valoare de 12.000 de euro.

In prezent, in Sectorul 6, 292 de containere destinate colectarii separate a deseurilor de ambalaje sunt puse la dispozitia locuitorilor, gratie unui parteneriat intre Primarie, Eco-Rom Ambalaje si societatea de salubrizare Urban SA.

Potrivit raportarii aferente primelor patru luni din acest an, cantitatea totala de deseuri de ambalaje colectate separat de la populatie, in Sectorul 6, a fost de 132.580 kg, defalcate dupa cum urmeaza:
Ø 23.710 kg. plastic;
Ø 130 kg. metal;
Ø 73.360 kg. hartie-carton;
Ø 35.380 kg. sticla;

La prima editie a competitiei, Sectorul 6 din Bucuresti a castigat premiul de excelenta la categoria „Armament de calitate”, fiind printre municipalitatile care au obtinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativa a punctelor de colectare separata. Dupa aceasta victorie, Primaria Sectorului 6 a raspuns pozitiv si celei de-a doua invitatii, alaturi de municipalitati precum: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti-Sectorul 3, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Sfantu Gheorghe, Satu Mare, Slobozia, Targu Jiu, Tulcea, Zalau, Barlad, Braila, Calarasi, Constanta, Galati, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiesti, Slatina, Suceava, Targu Secuiesc, Vaslui.

Mai multe detalii despre editia a doua a competitiei „Orasul Reciclarii” si informatii despre colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje pot fi aflate accesand site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *