In statiunea Sarata Monteoru multe pensiuni folosesc energia alternativa

1
432

Din ce in ce mai multi patroni de pensiuni din Buzau isi monteaza panouri solare pe cladiri sau in curte, din ratiuni atat economice, cat si ecologice. Cei care de cativa ani utilizeaza soarele ca sursa de incalzire a apei s-au convins deja ca o investite de cel mult opt mii de euro, in cateva panouri solare, inseamna reducerea facturii la gaze pe multi ani, micsorarea consumului de lemne, petrol sau carbune, dar si scaderea gradului de poluare.
panouri solare
In statiunea buzoiana Sarata Monteoru majoritatea pensiunilor folosesc surse alternative de energie. Petre Partal a accesat in urma cu trei ani fonduri externe pentru montarea panourilor solare.

„Din experienta noastra de trei ani de functionare am constatat ca s-a redus la jumatate consumul de gaze. Nu folosim gazele, nu folosim carbunele sau petrolul, deci pe de o parte avem economie iar pe de alta parte nu mai poluam mediul.”, a precizat Petre Partal.

Cele patru panouri impreuna cu accesoriile au costat 25 de mii de lei. In Arad tot mai multi oameni isi monteaza panouri solare.

„Luand statistica care spune ca Aradul este intr-o zona in care sunt 320 de zile insorite pe an cred ca este o investitie rentabila, care in decurs de 2-3 ani se poate amortiza.”, a afirmat Gheorghe Leucuta, proprietar panouri solare.

Acum si vecinii celor celor care si-au montat panouri pe case vor sa faca acelasi lucru.

In profit ies si firmele care comercializeaza panourile solare si instalatiile aferente. Singurul inconvenient al sistemul de incalzire cu panouri solare este ca nu poate fi folosit in zilele ploioase.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.