In timp ce Klaus face ravagii in Europa, Australia moare de cald

0
403
Duşul cald, arma împotriva căldurii

In timp ce europenii inca dardie de frig si contabilizeaza pagubele facute de furtuna Klaus, australienii se perpelesc de caldura. Din cauza celei mai calduroase veri din ultimii 100 de ani, mii de hectare de vegetatie sunt in flacari.
canicula
Casele de la periferia orasului Melbourne au fost evacuate. Cand termometrele inregistreaza peste 45 de grade Celsius iarba, tufisurile si chiar padurile se aprind de la soare. De mai bine de o saptamana mii de pompieri se lupta cu numeroasele focare de incendii din sud-estul statului Victoria.

In ultimele ore insa, flacarile au ajuns si la marginea orasului Melbourne. Cei care locuiesc in aceasta parte de tara fac eforturi supraomenesti pentru a impiedica extinderea incendiului. Cand ii invinge teama ori isi pierd speranta, oamenii se urca in masina si fug incotro vad cu ochii.

In acest timp, echipajele de pe ambulante nu mai fac fata solicitarilor lansate de cei rapusi de canicula in mijlocul strazii.

Din cauza caldurii insuportabile, responsabilii cailor ferate au suspendat traficul la miezul zilei. De asemenea, organizatorii Openului din Australia au intrerupt partdiele de tenis pentru a acoperi arena, astfel incat sa poata recurge la climatizare.

Sufera teribil si animalele de la gradina zoologica din Melbourne, care nu stiu unde sa se mai ascunda de razele soarelui. Din ora in ora primesc bauturi reci si cuburi de gheata.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.