In tot orasul sunt doar trei parcuri refacute

0
334

Bacauanii sunt nemultumiti de faptul ca la periferie spatiile verzi sunt aproape inexistente. O simpla plimbare prin cartierele marginase ale orasului demonstreaza ca edilii au grija doar de zona centrala. Bacaul si parcurile

Sefii municipalitatii au planuri doar pentru spatiile de agrement din zona centrala. Singurii care muncesc la amenajarea gradinilor de pe langa blocurile de la periferie sunt locatarii. Bacauanii care locuiesc in cartierele URA, Izvoare, Serbanesti sau Letea sunt nevoiti sa mearga pana in centrul orasului pentru a se bucura de spatii amenajate. „Nu cred ca zonele centrale trebuie sa beneficieze de mai multe investitii. Cine vine in Bacau trece si prin zone de la periferie, care arata jalnic. Ar trebui infiintat un parc si la noi, nu putem sa ne ducem copiii in centru pentru ca e mare distanta”, sustine Ioan Stanescu, locuitor din zona Izvoare.

Si sudul orasului duce lipsa de spatii de relaxare amenajate. Singurul loc care a fost modernizat este pe strada Aviatori, insa spatiul este foarte mic si nu este suficient pentru miile de familii care locuiesc in aceasta zona. Desi oficialii bacauani au putut accesa fonduri nerambursabile pentru amenajarea spatiilor verzi, acestia au decis sa aloce banii tot pentru zona centrala.

Bani de la Mediu

Astfel, Primaria va demara, pana la finalul acestui an, lucrarile la un nou parc, in zona Bazinului de Inot (aproape de centrul orasului), cu finantare de 85% de la Fondul de Mediu. „Va fi un proiect complex, cu fantana arteziana, pista de role, teren de sport si scena pentru spectacole”, a spus Viorica Marcu, sefa Directiei Spatii Verzi. Aceasta nu a putut preciza cat vor costa lucrarile de modernizare a acestui parc. In privinta cartierelor marginase, sefa Directiei a precizat ca acestea vor beneficia doar de intretinerea.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.