Inaugurarea fabricii de bioetanol din Zimnicea

bioetanol.jpgAsteptarea a luat sfarsit pentru ca cea  mai mare fabrica de bioetanol din Romania , Bio Fuel Energy Zimnicea isi anunta inaugurarea la inceputul lunii octombrie . Fabrica de bioetanol din Zimnicea, apartinand grupului Interagro se afla la ultimele retusuri. 

Este finisata si se fac teste pentru buna functionare a sistemului . Termenul de finalizare era 1 februarie 2009 , insa proiectul a fost prelungit pana luna viitoare .  Fabrica are in vedere producerea de bioetanol obtinut din cerealele pe care Firma InterAgro le cultiva(in special porumb, dar si grau si  cartofi) .

Este cea mai mare fabrica de acest tip din Europa de sud si est . Bioetanolul rezultat va fi livrat catre marile rafinarii din Romania, iar restul va fi exportat . Aceasta fabrica detine noua corpuri integrate ce ocupa o suprafata de 12 hectare. Se preconizeaza o productie de 80 000 pana la  100 000 de tone biotanol/an , deci un succes pentru firma Interagro .Ioan Nicolae afirma intr un interviu pentru ziarul “Adevarul” ca  a fost ales strategic acest oras datorita faptului ca ii ofera o suprafata larga pentru desfasurarea activitatii si nu numai : ” Acolo avem utilitatile si logistica necesara, vom avea spatii uriase de depozitare, hale in care vom amplasa utilajele . E o locatie ideala . ” declara Ioan Nicolae pentru revista Biodiesel Magazin.

Surse : “Adevarul”,”Biodiesel Magazin”

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,195FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente